Kanadai válogatott irányítóval pótolta a Győr távozó amerikai kosarasát

2021.10.19. 14:56

A kanadai Shay Colley az UNI Győr MÉLY-ÚT női kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását.

A győri klub kedden jelentette be, hogy megállapodtak a 25 éves, válogatott irányítóval, akit a hét végén váratlanul távozott Aari McDonald helyére szerződtettek. Kiemelték: Colley 32 alkalommal lépett pályára a nemzeti együttesben, amellyel részt vett a 2015-ös Pánamerikai Játékokon Torontóban, valamint a nyáron tagja volt a tokiói olimpián kilencedik helyezett csapatnak.

Fűzy András elnök hangsúlyozta: kevés mozdítható játékos volt a piacon, különösen az irányítók között.
"De mivel ez a poszt az, ami azért nagyban meghatározza az évet, mindenképpen kellett valaki.

Emellett az is fontos, hogy az előttünk álló sűrű program miatt megfelelő rotáció álljon a szakvezetés rendelkezésére, mert könnyen olyan spirálba kerülhetünk, hogy egyes játékosokat túl kell terhelni, és egy sérülés egyáltalán nem jönne jól" - mondta. Hozzátette: új szerzeményük szerdán még nem játszhat az ukrán Prometej elleni Európa-kupa-mérkőzésen, vasárnap viszont már ott lehet a Szekszárd elleni bajnoki rangadón, utána pedig a nemzetközi porondon is segítheti a győri csapatot.

McDonald minden előzmény nélkül, pénteken késő este jelentette be, hogy nem folytatja az idei bajnokságot, és szombaton kora reggel visszautazik az Egyesült Államokba.