Társoldalunk:

Az olimpiai bronzérmes magyar pólókapus meghódítaná Görögországot is

2021.10.19. 12:43

Gangl Edina olimpiai bronzérmes vízilabdakapus kijelentette: meghatározó játékosa szeretne lenni a kétszeres Euroliga-győztes görög Glyfada együttesének.

Az Európa-bajnok játékos, aki nyáron igazolt az UVSE-ből új csapatához, az M4 Sport Sporthíradójában kedden elmondta, már két hónapja megkezdték a felkészülést. Hozzátette: szerinte a görög bajnokság erősebb együttesei közé tartoznak, a negyedik hely megszerzése kötelező feladat, de jó stratégiával és az edzői utasítások betartásával akár éremért is küzdhetnek majd.

A magyar női válogatott kapusa kiemelte, hogy az edzések felépítése eltér a hazaitól, kevesebb a fizikai terhelés, viszont több edzőmeccset játszanak, ami megkönnyíti számára a mezőny megismerését.

Gangl Edina új kihívások elé nézForrás: MTI/Kovács Tamás

"Meghatározó játékosa szeretnék lenni a csapatnak, aki húzza magával játékosokat, és segíti a védekezést. Szeretném átadni a tapasztalataimat, ha esetleg új észrevételem van" - fogalmazott.

Az interjúban szóba került a tokiói olimpia és Gangl szerepe a válogatottban. A 31 éves pólós elmondta, elfogadta, hogy Magyari Alda lett az elsőszámú kapus a játékokon, ő pedig inkább lelkileg segítette a csapatot.