A Pick Szeged elképesztő hajrával tett csodát a Kiel ellen

2021.10.20. 20:32

A magyar bajnok Pick Szeged 32-32-es döntetlent játszott a THW Kiel otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szerda esti mérkőzésén.

Sajnos Dean Bombac sérülése nem jött rendbe a mieink németországi vendégjátékára, így az irányító nem utazott el a csapattal Kielbe. Két világsztárjára Filip Jícha sem számíthatott a szerdai találkozón: Sander Sagonsen és Steffen Weinhold sem állt a cseh szakember rendelkezésére.

A remek formában lévő Harald Rendkind és Kent Robin Tönnesen révén egy-egy jobbátlövő góljaival kezdődött a mérkőzés. A nagy iramban 3-2-nél, 2:10-nél vezetett először a Szeged. Magnus Landin egyenlítésére Borut Mackovsek egy óriási bombával válaszolt. (3-4)

Kent Robin Tönnesen remekül kezdte a rangadótForrás: Sascha Klahn / EHF CL

Hiába tűnt előzetesen kedvezőbbnek a gyors, megállás nélküli dinamikájú forgatókönyv a fantasztikus múlttal bíró THW-nek, Miguel Martins góljával már kettővel ment a magyar csapat. Hendrik Pekeler ejtett egy gólt Mikler Rolandnak, majd kiállíttatta magát, majd az emberelőnyben egy Mikler-bravúr és egy újabb szép Sebastian Frimmel-gól 8-5-ös előnyhöz juttatta a mieinket.

Domagoj Duvnjak, az ellenfél egyik legnagyobb klasszisa újabb hibát vétett, a túloldalon Mackovsek ismét bevágott egy átlövést, Jíchának 9-5-ös szegedi vezetésnél időt kellett kérnie. A hazai kapuban Niklas Landin kb. a 13. percig nem is találkozott a labdával, Bogdan Radivojeviccsel szemben jött az első bravúr, de a szerb jobbszélső a következő támadásból ötgólosra növelte a mieink előnyét.

Nikola Bilyk és Rendkind vezérletével a zebrák nagyon hamar visszajöttek a meccsbe, ami már Juan Carlos Pastort késztette időkérésre. (10-11) Martins kihagyott helyzete után Miha Zarabec kiegyenlített, de Bodó Richárd első góljával ekkor még elől tudott maradni a Tisza-parti együttes. A remekül védő Mikler a játékrész hajrájában egyszer elcsúszott, de szerencsére nem sérült bele az esetbe.

Mikler Roland fontos védéseket mutatott be az első félidőbenForrás: EHF CL, Twitter

Bilyk újabb találata a szerencsét sem nélkülözte, erre nem volt szükség a felső sarkot kilövő Bodónak. A túloldalon jól találták meg Pekelert a falban, majd a Landin helyére a hazai kapuba beálló Dario Quenstedt bevédett egy lövést, de a játékvezető nem adta meg a szabályos gólt, így Niclas Ekberg büntetőjével a THW visszavette a vezetést. (14-13)

Az emberhátrányban lévő Szeged hamar háromgólos hátrányba került a hét mezőnyjátékossal támadó ellenféllel szemben. Ekkor Imanol Garciandía gólja tartotta a lelket a kékekben. (16-14). Az első félidő 17-14-es végeredményét Pekeler alakította ki.

A szünet után a Kiel továbbra is hét a hat ellen támadott, a Szeged pechére egyre eredményesebben, így a 38. percre a németek már 23-17-re elhúztak. Ebben elévülhetetlen érdemei voltak Pekelernek, aki beállóban nem tudott hibázni. Amikor megkapta a labdát, mindig a kapuba talált. Pastor időkérése után Martins lőtt egyet, de közben Ekberg is eredményes volt. (25-18)

Hendrik Pekeler óriásit játszott a Kielben, de a Szeged mégis kiharcolta a döntetlentForrás: Sascha Klahn/ EHF CL

A Szeged 26-23-ra visszajött, majd Jícha időkérése csak elodázni tudta a szegedi felzárkózást, megakadályozni nem. Bilyk és Magnus Landin találataira Alexander Blonz és Bánhidi Bence válaszoltak, de nyolc perccel a vége előtt még mindig 30-26-ra vezetett a THW.

Az óriásit játszó Mario Sostaric minden helyzetét belőtte az utolsó előtti percben, aminek - és Duvnjak kihagyott lövéseinek köszönhetően - a Szeged fél perccel a vége előtt utolérte a Kielt. (32-32) Jícha időkérése után a bírók nagyon későn tették fel a kezüket, de Mirko Alilovic hatalmas bravúrjával megteremtette a lehetőséget a győzelemre.

A horvát kapus be is lőtte az üres kapuba, azonban Pastor időkérése miatt természetesen ez a gól nem volt érvényes. A Pick Szeged 32-32-es döntetlent játszott a THW Kiel otthonában. A magyar bajnok először szerzett pontot a Wunderino Arenában.

A Tisza partiak a következő fordulóban az előző szezon BL-döntését, az Aalborgot fogadják az Újszegedi Sportcsarnokban. A találkozó időpontja október 27. szerda, 18:45 lesz.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 5. forduló
THW Kiel (német) - Pick Szeged 32-32 (17-14)
gólszerzők: Pekeler 8, Bilyk 7, Rendkind 5, M. Landin, Ekberg 4-4, Zarabec 2, Duvnjak, Wiencek 1-1, illetve Sostaric 5, Martins, Garciandía, Mackovsek 4-4, Bodó, Frimmel, Bánhidi 3-3,Tönnesen, Radivojevic, Blonz 2-2