Társoldalunk:

A megfiatalodó Fradi ismét a csúcsra tör a vízilabda Bajnokok Ligájában

2021.10.20. 17:45

Jövő héten a Bajnokok Ligájában is megkezdi szereplését az előző kiírásban döntős FTC-Telekom Waterpolo férfi vízilabdacsapata, amelynek kerete jelentősen átalakult a nyáron.

Az együttes szerdán, a nagy rangadók, illetve a hazai BL-meccsek otthonául szolgáló Komjádi Uszodában tartott sajtónyilvános edzést, amelyen sérülés miatt Fekete Gergő és Pohl Zoltán nem tudott a társaival gyakorolni, míg az olimpiai arany- és bronzérmes Varga Dénes kisebb betegség miatt hiányzott.

Ez egy teljesen más csapat, rengeteg a fiatal játékos. A legnagyobb különbség talán az lesz a mostani szezonban, hogy különböző ciklusokban kell gondolkodni, viszont minden mérkőzésen kiélezettnek kell lennünk. Éppen ezért nem is tervezünk nagyon előre, lépésről lépésre szeretnénk haladni - nyilatkozta Varga Zsolt vezetőedző az MTI-nek azzal kapcsolatban, hogy rendkívül hosszú szezon elé néz a gárda, hiszen májusban a fukuokai világbajnokság idején szünetel majd a bajnokság.

A Fradi ismét győzelemre tör a vízilabda Bajnokok LigájábanForrás: MTI/Kovács Tamás

A zöld-fehérek kerete igencsak átalakult, mivel hét játékos távozott az együttestől. A szakember elmondta, az újak hozzáállásával maximálisan elégedett, azonban ahhoz, hogy a fiatal játékosok folyamatosan kiegyensúlyozott teljesítmény tudjanak nyújtani, idő kell.

"Nekik tapasztalatot kell gyűjteniük, akár pofonok árán is. Bele kell tanulniuk a munkába, ott kell lenniük egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen, vagy adott esetben egy bajnoki döntőben. Összességében azt szeretném, minden mérkőzéshez úgy álljunk hozzá, hogy akár hiba árán is, de beledöglünk a vízbe és maradjon meg bennünk a tűz, ami egész évben átlendíthet minket a nehézségeken" - tette hozzá a játékosként olimpiai bajnok tréner.

Vogel Soma, az együttes friss olimpiai bronzérmes kapusa arról beszélt, nehezebb lesz a mostani szezon, mivel a Bajnokok Ligájában nem a tavalyi lebonyolítás alapján, buboréktornákban zajlik a küzdelem, hanem hétről hétre utaznak majd, ráadásul a legutóbbi idényben könnyű csoportban szerepelt a gárda és gyakorlatilag biztos volt a helye a nyolcas döntőben.

Jóval több kiélezett mérkőzés vár a Ferencvárosra ebben a szezonbanForrás: MTI/Kovács Tamás

Hozzátette, a bajnokságban is sűrűsödik a mezőny, így jóval több kiélezett összecsapásra számít. A kerettel kapcsolatban megjegyezte, fiatalosabb, lendületesebb csapat lett a Ferencváros, amely a rutinos játékosokkal kiegészülve nagyon jó egyveleget ad.

A Ferencváros pénteken a Honvéddal találkozik az ob I-ben, a BL jövő heti rajtján pedig az olasz Brescia és a spanyol Barceloneta selejtezős párharcának továbbjutójával mérkőzik, az első meccset az olaszok nyerték idegenben négy góllal.