Eduarda Amorim nagy bejelentést tett a pályafutásával kapcsolatban

2021.10.25. 18:22

A Győri Audi ETO KC korábbi ikonja, a jelenleg az orosz Rosztov-Don együttesében kézilabdázó Eduarda Amorim a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól. A 35 éves brazil klasszis már a koronavírus-járvány előtt úgy tervezte, hogy a tokiói olimpiát követően lemondja a szereplést a válogatottban, de végül csak most jött el a búcsú pillanata.

"Azért írok, hogy bejelentsem a visszavonulásom a brazil válogatottól. Már a járvány előtt gondolkodtam azon, hogy befejezem a tokiói olimpia után. Most már békével a szívemben mondhatom el a döntésemet. Büszke vagyok, hogy annyi éven át viselhettem az országom színeit, mindig a legjobb teljesítményre törekedve és annyira sokat tanulva. Minden alkalom nagy megtiszteltetés számomra, amikor Brazíliát képviselhettem" – írta a Facebook-oldalán Eduarda Amorim.

Amorim bejelentette a visszavonulását a válogatottólForrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Hozzátette, öröm volt több különböző generációval együtt játszani, kiváló szakemberekkel dolgozni és annyi kihívást leküzdeni. Megköszönte a segítséget a szurkolóknak, edzőinek, játékostársainak, akik a brazil válogatott tagjaként segítették az elmúlt 15 évben. Kiváltságosnak tartja magát, hogy ennyi örömteli pillanatot oszthatott meg mindenkivel.

Amorim elárulta, a brazil kézilabdázás nem fordít hátat a jövőben sem, szurkolóként bármikor számíthatnak a tanácsaira, valamint keresi a módját, hogy távolról is segíteni tudjon a sportágának Brazíliában.

A 35 éves játékos - aki 2009-től egészen 2021 nyaráig a Győri Audi ETO KC tagja volt, és 10-szeres magyar bajnoknak, ötszörös BL-győztesnek vallhatja magát a magyar klubbal - 2006-ban lett brazil felnőttválogatott, a emzeti együttesben több mint 200 tétmeccsen lépett pályára. 2013-ban Szerbiában világbajnoki címet nyert, a pánamerikai játékokról három, a pánamerikai bajnokságokról négy aranyérmet tudhat magáénak.