Eduarda Amorim nagy bejelentést tett a pályafutásával kapcsolatban

tokió 2020, 2020-as tokiói olimpiai játékok, olimpia, nyár, nyári olimpiai játékok, XXXII. nyári olimpiai játékok, 2021.07.27., kézilabda, női, Magyarország - Brazília
Brazil's left back Eduarda Amorim Taleska is challenged during the women's preliminary round group B handball match between Brazil and Hungary of the Tokyo 2020 Olympic Games at the Yoyogi National Stadium in Tokyo on July 27, 2021. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Győri Audi ETO KC korábbi ikonja, a jelenleg az orosz Rosztov-Don együttesében kézilabdázó Eduarda Amorim a közösségi oldalán jelentette be, hogy visszavonul a válogatottól. A 35 éves brazil klasszis már a koronavírus-járvány előtt úgy tervezte, hogy a tokiói olimpiát követően lemondja a szereplést a válogatottban, de végül csak most jött el a búcsú pillanata.

"Azért írok, hogy bejelentsem a visszavonulásom a brazil válogatottól. Már a járvány előtt gondolkodtam azon, hogy befejezem a tokiói olimpia után. Most már békével a szívemben mondhatom el a döntésemet.

Büszke vagyok, hogy annyi éven át viselhettem az országom színeit, mindig a legjobb teljesítményre törekedve és annyira sokat tanulva. Minden alkalom nagy megtiszteltetés számomra, amikor Brazíliát képviselhettem" – írta a Facebook-oldalán Eduarda Amorim.

Amorim bejelentette a visszavonulását a válogatottól Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Hozzátette, öröm volt több különböző generációval együtt játszani, kiváló szakemberekkel dolgozni és annyi kihívást leküzdeni. Megköszönte a segítséget a szurkolóknak, edzőinek, játékostársainak, akik a brazil válogatott tagjaként segítették az elmúlt 15 évben. Kiváltságosnak tartja magát, hogy ennyi örömteli pillanatot oszthatott meg mindenkivel.

Amorim elárulta, a brazil kézilabdázás nem fordít hátat a jövőben sem, szurkolóként bármikor számíthatnak a tanácsaira, valamint keresi a módját, hogy távolról is segíteni tudjon a sportágának Brazíliában.

A 35 éves játékos - aki 2009-től egészen 2021 nyaráig a Győri Audi ETO KC tagja volt, és 10-szeres magyar bajnoknak, ötszörös BL-győztesnek vallhatja magát a magyar klubbal - 2006-ban lett brazil felnőttválogatott, a emzeti együttesben több mint 200 tétmeccsen lépett pályára. 2013-ban Szerbiában világbajnoki címet nyert, a pánamerikai játékokról három, a pánamerikai bajnokságokról négy aranyérmet tudhat magáénak.