Vágólapra másolva!
A Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata négy új játékos érkezését jelentette be hétfői sajtótájékoztatóján: a szerb válogatott beálló, Dragan Pechmalbec a francia Nantes-ból, az egyiptomi átlövő-irányító Jehie el-Dera az egyiptomi Zamalekből, a fehérorosz jobbszélső, Mikita Vailupau a fehérorosz Meskov Bresztből, illetve a 18 esztendős irányító, Fazekas Gergő, aki a magyar kézilabdasport egyik legnagyobb reménysége, csatlakozik a magyar csapat keretéhez a 2022–2023-as idénytől.

A magyar csapat szlovén szélsője, Gasper Marguc újabb 2 évig a Telekom Veszprém kötelékében marad - derült ki a Telekom Veszprém hivatalos oldaláról. Biztoskezű jobbszélső jó formában játszik, vitathatatlanul a csapata egyik legjobbja ebben a szezonban is. Gasper saját bevallása szerint is mindig motivált, minden mérkőzésen a maximumra törekszik.

Gasper Marguc marad a magyar csapatnál Forrás: Vörös Dávid, Telekom Veszprém

Gasper nagy kedvvel játszik immár 8 éve a Telekom Veszprémben,

308 mérkőzésen 1145 gólt lőtt, ebben a szezonban pedig már 68 találatnál tart.

2014-ben érkezett a magyar csapathoz az RK Celje csapatától, ez idő alatt 6 szoros magyar bajnok, 7 szeres magyar kupagyőztes, 3 szoros Bajnokok Ligája döntős, négyszeres SEHA Liga győztes, igazi ikonná érett a veszprémi gárdában.

Yehia El-Deraa, az Egyiptomi válogatott irányító balátlövője is a következő szezontól a Telekom Veszprém kötelékében folytatja pályafutását.

Yehia El-Deraa, Omar Yahia csapattársa az egyiptomi válogatottban, olimpiai 4. helyezett, többszörös Afrikai Bajnokok Ligája győztes a Zamalek csapatával, 2020-ban a sorozat MVP-je. 26 éves kora ellenére letisztult,

elővételező kettes védő, támadásban veszélyes a távoli zónákból is, mindemellett jól találja meg a beállót és kombinatív játékos is.

Yehia El-Deraa az idén októberben megrendezett IHF Super Globe-on sorozaton például, a Barcelonának 6 gólt rámolt be.

Yehia Elderaa is a magyar csapatot fogja erősíteni Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A tokiói olimpián 8 mérkőzésen 22 gólt dobott, csapata egyik vezéregyénisége volt, aki oroszlánrészt vállalt Egyiptom történelmi sikerében. Omar Yahiával a felnőtt (!) válogatottban 5 éve játszanak együtt. Az egyiptomi „goldenboy", ahogy hazájában nevezik, 26 éves korára, kiforrott játékstílusával a legjobb pillanatban van a „szintlépésre",

a veszprémi csapatot 2 éves szerződése keretein belül erősíti majd a következő szezontól.

A Meskov Breszt 26 éves jobbszélsője, Mikita Vailupau kétéves szerződést kötött a magyar csapattal. Mikita Vailupau 1995. július 30-án született Vicebszkben, Fehéroroszországban. Első felnőtt klubja az Dinamo Minszk volt, innen a városi rivális SKA Minszkhez vezetett az útja, és végül 2019-ben igazolta le a Meskov Breszt, amellyel azóta két bajnoki címet nyert.

Mikita Vailupau remek játékos Forrás: AFP/Mohamed Abd El Ghany

Mikita a fehérorosz válogatott oszlopos tagja,

a 2020-as Európa-bajnokságon 7 meccsen 47 találatot jegyzett, amivel második helyen végzett az összesített góllövőlistán.

A villámléptű szélső – aki az 55-ös mezszámot fogja viselni a következő szezonban − az EHF Bajnokok Ligája idei kiírásában hat mérkőzésen 23 góllal segítette csapatát.

A magyar kézilabdasport egyik legnagyobb tehetsége, Fazekas Gergő is Veszprémben folytatja. A fiatal játékos 18 évesen, a Fejér B.Á.L. Veszprémből érkezett Veszprémbe, tervek szerint szerződésének első két évében külföldi BL csapatban pallérozódik majd.

Fazekas Gergő, a Veszprémi KKFT csapatától érkezik Forrás: MTI/Illyés Tibor

Fazekas Gergő, Fazekas Nándor 10 szeres magyar bajnok, 8-szoros magyar kupagyőztes, olimpiai 4. helyezett, BL döntős, veszprémi ikon elsőszülött fia. A 2020/21-es idényben az NBI-be jutó Veszprémi KKFT csapatának vezéregyénisége, posztján kiemelkedőt nyújtott. Csapata 7. helyen végzett ebben kiírásban.

Fazekas Gergő a Telekom Veszprémmel játszott 2020. novemberi mérkőzésen például 9 gólt lőtt a Telekom kapujába.

A 2003-as születésű, 17 éves irányító az előző idényben 38 meccsen 192 gólt szerzett, 2021 októberében meghívást kapott a felnőtt válogatottba is, ami 17 évesen igazi kuriózumnak számít.

A Veszprém kettő plusz egy éves szerződést kötött a szerb válogatott beállóval, Dragan Pechmalbec-kel. Dragan Pechmalbec 1996. január 5-én született a franciaországi Cahors-ban, francia édesapa és szerb édesanya gyermekeként. 16 éves korában a Stade rennais futballcsapatának mezét cserélte a Cercle Paul Bert Rennes kézilabdacsapatáéra, ahonnan 2016 nyarán a HBC Nantes-ba igazolt.

Pechmalbec nagyon hatékony játékos Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marius Becker

A 25 éves beálló azóta Bajnokok Ligája döntőt játszott csapatával (2018-ban, HBC Nantes−Montpellier HB 26-32), illetve két ezüst- és három bronzérmet szerzett a francia kézilabda-bajnokságban.

A Liqui Moly Starligue idei kiírásában nyolc mérkőzésen 23 találat fűződik a nevéhez, 85%-os hatékonysággal váltja gólra lövéseit.

A védekezésben és támadásban egyaránt bevethető beálló tehetsége a Bajnokok Ligája előző kiírásában a negyeddöntő két mérkőzésén összesen kilenc gólt szerzett a Telekom Veszprém ellen.