Vágólapra másolva!
A Debrecen házigazdaként 22-22-es döntetlent játszott a román Magura Cisnadie csapatával a női kézilabda Európa-liga selejtezőjének második fordulójában a párharc szombati, első mérkőzésén.

A mindössze 11 mezőnyjátékossal érkezett vendégek orosz kapusa, Kira Truszova bravúros védésekkel kezdett, és mivel a DVSC támadójátéka mellett a védekezése is akadozott, Szilágyi Zoltán a meccs negyedénél időt kért, majd cserékkel próbálkozott. Planéta Szimonetta beállítása után a 24. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között. Az egyre keményebben védekező Debrecen 10-8-ra vezetett, a támadásban elkövetett pontatlanságok miatt viszont a szünetben ismét csak egy találat volt az előnye.

A második félidő első öt percében 3-0-s sorozatot produkált a Magura, ezért Szilágyi Zoltán ismét időt kért. Csapatának küzdenie kellett az egyenlítésért, ami a 44. percben sikerült, de a hajdúságiak ettől sem kaptak lendületet. A korábbi remek iram visszaesett, sok volt a játékmegszakítás, és tíz perccel a vége előtt kettővel vezettek a románok (17-19). A hajrában a fehérorosz Karina Jezsikava vérző fejsérülés miatt kivált a DVSC-ből. Csapata háromgólos hátrányból fordított, de az utolsó gólt a Magura szerezte, így a végeredmény döntetlen lett.

A hajdúságiaknál Planéta hat góllal zárt, a túloldalon Valentina Blazevic és Maria Bardac ugyancsak hat-hat alkalommal talált be. A mezőny legjobbja Kira Truszova volt, aki 45 százalékos hatékonysággal 18 védést mutatott be.

A visszavágót jövő vasárnap rendezik, az ütközet győztese a csoportkörbe jut.

Eredmény, selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
DVSC Schaeffler-CS Magura Cisnadie (román) 22-22 (12-11)
lövések/gólok: 45/22, illetve 34/22
gólok hétméteresből: 4/4, illetve 1/1
kiállítások: 4, illetve 6 perc

Korábban:
Váci NKSE - HSG Blomberg-Lippe (német) 32-27 (14-14)