Továbbra is veretlen a női kézilabda Bajnokok Ligájában az FTC

2021.11.13. 18:08

A Ferencváros továbbra is veretlen a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, mivel szombaton házigazdaként 31-30-ra legyőzte a román CSM Bucuresti csapatát a hetedik fordulóban.

A bajnoki címvédő FTC keretéből Kovacsics Anikó és Tóth Nikolett, a vendégektől Jelena Grubisic, Martine Smeets és Barbara Lazovic hiányzott.

Lendületes támadásokkal és pontos lövésekkel kezdett a Ferencváros, amely 5-1-re ellépett, így a bukarestiek már az ötödik percben időt kértek. A magyar csapat montenegrói irányítója, Itana Grbic kilenc perc alatt négy gólt lőtt, majd a német Alicia Stolle percei következtek. Eközben a románok rendezték a védekezésüket és megkezdték a felzárkózást, 17-15-nél már csak kettő volt a különbség, de mivel a hazaiak szinte minden posztról eredményesek voltak, és Elek Gábor vezetőedző időkérése után újra lendületbe jöttek, a szünetben 20-16-ra vezettek.

A második félidő elején Bíró Blanka védéseire alapozva őrizte a különbséget a magyar bajnoki címvédő, ám a folytatásban a védekezésének hatékonysága visszaesett, így a pontosabban támadó bukarestiek egy újabb időkérés után felzárkóztak egy gólra, de egyenlíteniük nem sikerült. Az FTC újra ellépett három találattal, viszont a norvég Marie Davidsen két bravúros védése miatt a hajrában ismét nyílt volt a meccs.

Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria vezetőedzője és Emily Bölk, a csapat játékosa (b) a kézilabda Bajnokok Ligájában a CSM Bucuresti ellenForrás: MTI/Illyés Tibor

Másfél perccel a vége előtt Elek Gábor újra időt kért, de együttese több mint öt és fél percig nem talált a kapuba. Már csak fél perc volt hátra, amikor Cristina Neagu egyenlített, az utolsó támadás azonban a magyaroké volt, és Itana Grbic öt másodperccel a vége előtt megszerezte a győzelmet érő találatot.

A hazaiaknál Grbic hat, Stolle öt gólt szerzett, a vendégeknél Neagu hét, Elizabeth Omoregie hat alkalommal talált be. Bíró Blanka 11 védéssel járult hozzá a sikerhez.

Az érdi összecsapáson a vendégek egyszer sem vezettek a hatvan perc során.

A két csapat kilencedszer találkozott egymással tétmeccsen, hat román siker mellett a magyar együttes harmadszor győzött.

Az öt győzelemmel és két döntetlennel álló FTC egy hét múlva éppen a CSM Bucuresti otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:

FTC-Rail Cargo Hungaria - CSM Bucuresti (román) 31-30 (20-16)
lövések/gólok: 46/31, illetve 49/30
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 5/2
kiállítások: 6, illetve 6 perc

Ajánlataink