Társoldalunk:

Lemondta a válogatottságot Tomori Zsuzsanna

2021.11.17. 10:20

A jelenleg a norvég Vipers Kristiansand együttesében játszó magyar válogatott kézilabdázó, Tomori Zsuzsanna jelezte a Magyar Kézilabda Szövetségnek, hogy nem vesz részt a december 2-án kezdődő spanyolországi világbajnokságon.

Az Európa-bajnoki bronzérmes, háromszoros Bajnokok Ligája-győztes és egyszeres Európa Kupa ezüstérmes magyar válogatott kézilabdázó döntéséről Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke beszélt.

Tomori Zsuzsanna nem lesz ott a vb-nFotó: Koncz Márton - Origo

"Sajnáljuk, hogy Zsuzsa éppen két héttel a torna rajtja előtt jutott erre az elhatározásra, reméljük, nyomós oka van rá – mondta el Kirsner Erika, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke. – Természetesen az új olimpiai ciklus első világversenyén nélküle is az a célja a csapatnak, hogy minél eredményesebben szerepeljen, és elkezdje az építkezést a párizsi ötkarikás játékokra, illetve a 2024-es, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A keret hétfőn megkezdi a felkészülést, majd jövő csütörtökön útra kel a franciaországi felkészülési találkozókra, illetve a spanyolországi világbajnokságra.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány a hírrel kapcsolatban azt mondta az M1 aktuális csatornának, hogy a vb-re vonatkozik a döntés, melyet több ok miatt hozott meg Tomori Zsuzsanna.

"Kimerültnek érzi magát, összeszedett egy apró sérülést, pluszban náthás is, és úgy érzi, hogy most nem tudna százszázalékig segíteni a válogatottnak" - nyilatkozta Golovin Vlagyimir, aki elismerte, hogy nehéz lesz pótolni a védelem egyik oszlopát, de a szakmai stábbal már gondolkodnak a lehetőségeken.