Társoldalunk:

A Rátgéber Akadémia óriási sikere Szerbiában

2021.11.24. 08:48

Fantasztikus eredményeket ért el belgrádi túráján a pécsi Rátgéber Kosárlabda Akadémia serdülő fiú csapata: sorrendben legyőzte a szerb kosárlabdázás zászlóshajóinak számító klubokat, a Partizan Belgrádot, a Crvena Zvezdát és a Vizura korosztályos együtteseit.

A serdülő fiúk most nagyon büszkén térhettek haza, hiszen nem csak nagy csatákat vívtak Belgrádban, hanem mindhárom meccsüket megnyerték. A Crvena Zvezda ellen 70-60-ra, a Vizurával szemben 59-54-re nyertek, majd – mintegy a túra csúcspontjaként – 74-72-re legyőzték a Partizant is.

"Nagyszerű siker ez az Akadémia számára, topklubokat győztek le a fiúk! – mondta Nenad Trunics, az Akadémia szakmai igazgató-helyettese. – Ennek motivációként kell szolgálnia a srácoknak, hogy tovább folytassák a kemény munkát, fejlődjenek, és akkor még sok ilyen sikerük lehet az életben. Különösen örülök annak, hogy láttam, követik az Akadémia alapelveit, ezzel is bizonyítva, hogy kiváló munka folyik itt. Nyilván sok mindenben kell még fejlődniük a játékosoknak, de ilyen edzők kezei alatt, ilyen kifogástalan körülmények között, amit a Rátgéber Akadémia biztosít, ilyen szakmai, tudományos háttérrel, kemény, alázatos munkával bármi elérhető."