Szabó Laura: Valamiért a mumusunk ez a szlovák csapat

magyar, válogatott, női, kézilabda-világbajnokság, Magyarország - Szlovákia, kézilabda, világbajnokság
Llíria, 2021. december 2. A győztes magyar válogatott tagjai, Albek Anna (b), Kácsor Gréta (b2), Szabó Laura (k), Szkira Melinda (j2) és Kovács Anett (j), a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának első fordulójában, a Magyarország - Szlovákia mérkőzés után a llíriai sportcsarnokban 2021. december 2-án. A magyar csapat 35-29-re nyert. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 35-29-re legyőzte Szlovákiát a spanyolországi világbajnokság E csoportjának csütörtök esti mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

– értékelte a nemzeti csapat teljesítményét Bordás Réka az Origo Sportnak.

Győzelemmel kezdte a világbajnokságot a magyar női kézilabda-válogatott Forrás: MTI/Illyés Tibor

A fiatal beálló így látta saját teljesítményét: „Örülök a góljaimnak, a védekezésemmel még nem vagyok igazán elégedett, de én is igyekszem tanulni a hibáimból."

Volt egy olyan periódus, amikor a védekezés összeállt és a kapusok is tudtak segíteni" – ezt már Szabó Laura, a magyar csapatba világeseményen a 2019-es világbajnokság után visszatérő játékos mondta.

„Jól érzem magam, bízom benne, hogy az eredményeket tekintve ugyanígy fogjuk folytatni és minél tovább el fogunk jutni" – bizakodott az egy gólt dobó kézilabdázó.

"Örülök, hogy túl vagyok az első mérkőzésen, ami kicsit izgulósra sikeredett a számunkra, de végig nagyon szépen harcoltunk, úgyhogy sikerült a végére nagyobb különbséget kialakítva nyernünk. Haladunk tovább és koncentrálnunk kell a következő mérkőzésre"- mondta Háfra Noémi, aki hét góljával - Klujber Katrinnal holtversenyben - a nemzeti csapat legeredményesebb játékosa volt.

A magyar válogatott legközelebb szombat este 20:30-kor lép pályára, amikor az első fordulóban 31-21-es vereséget szenvedő Csehország lesz az ellenfele.