Klujber Katrin: Nagyon sok munka van abban, hogy így teljesítünk

KLUJBER Katrin
Llíria, 2021. december 4. Klujber Katrin, a magyar (k), valamint Kamila Kordovska (b) és Marketa Hurychova a cseh válogatott játékosai a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság E csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a llíriai sportcsarnokban 2021. december 4-én. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 32-29-re legyőzte Csehországot a spanyolországi világbajnokság E csoportjának szombat esti mérkőzésén, ezzel bejutott a középdöntőbe, ahová már biztosan visz magával két pontot. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

„Már a szlovákok ellen is éreztük, hogy nagyon komplex meccset kell játszanunk.

Belülről ma nem éreztem az első félidőt annyira jónak. A szünet után már zártabbak voltunk, így Szikora Melindának is könnyebb dolga volt a kapuban – kezdte értékelését az ellenállhatatlanul játszó, 13 lövésből 11 gólt szerző Klujber Katrin, akit a találkozó legjobbjának is megválasztottak.

A fiatal jobbátlövő már a következő, Németország elleni csoportdöntőre is előre tekintett, ahol Emily Bölk és Alicia Stolle révén ismerős arcok ellen fog pályára lépni: „Remélem, hogy a következő meccsen már az első perctől kezdve minden működni fog, és úgy gondolom, hogy akkor nem lesz probléma. Vannak német csapattársaim a Fradiban, de nem csak rájuk kell figyelni, rajtuk kívül is komoly lövők és kapusok vannak" – utalt itt a vb-t remekül kezdő irányítóra, Alina Grijseelsre, illetve a kapuban Dinah Eckerlére.

Klujber Katrin (42) szinte tarthatatlan volt a csehek elleni meccsen Forrás: MTI/Illyés Tibor

Klujber 11 gólt dobott szombat este, amivel messze a mezőny legeredményesebbje volt: "Helyzettől függ, hogy hányszor lőhetek kapura. Ezúttal sok jó lehetőséget tudtak kialakítani nekem a csapattársaim is, amiket úgy gondoltam, hogy el kellett vállalni.

otthon is egyre többet kell védekeznem, úgyhogy muszáj lesz arra is még jobban figyelnem. Mindig arra koncentrálok, hogy ne legyen benne sok hiba, és úgy érzem, hogy szépen haladok e téren is."

"Egész jól kezdődött a mérkőzés a számomra is, majd pár helyzetet kihagytunk. Majd ezeket a hibákat igyekeztünk kijavítani. Végig mentünk előre, sikerült kijavítani ezeket a hibákat, voltak gyors indulások és váratlan pillanatban ellőtt labdáink, amik jól sikerültek" – mondta Háfra Noémi az Origo Sportnak, aki kiemelte, hogy megint a második félidőben tudtak ellépni a riválistól.

Háfra Noémi (45) ezúttal is sokat vállalt és ismét fontos gólokat szerzett Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Voltak nehéz periódusaink, örülök, hogy a meccsnek egyik ilyen szakaszában tudtam lendíteni a csapaton.

A beálló körüli védekezést egy picit jobban oldottuk meg, mint a szlovákok ellen. Remélem, hogy így folyamatosan tudjuk javítani a hibákat és lépni előre" – bizakodott Vámos Petra, aki szerint még mindig hullámzó a játékunk, de a németek ellen is lehet esélyeink.

A magyar válogatott legközelebb hétfő este 20:30-kor Németország ellen lép pályára a világbajnokságon.