Klujber Katrin: Nagyon sok munka van abban, hogy így teljesítünk

2021.12.04. 23:09

A magyar női kézilabda-válogatott 32-29-re legyőzte Csehországot a spanyolországi világbajnokság E csoportjának szombat esti mérkőzésén, ezzel bejutott a középdöntőbe, ahová már biztosan visz magával két pontot. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

„Már a szlovákok ellen is éreztük, hogy nagyon komplex meccset kell játszanunk. Elől és hátul is több szerepet kapok a világbajnokságon, nagyon sok gyakorlás volt ebben, hogy így teljesítünk. Belülről ma nem éreztem az első félidőt annyira jónak. A szünet után már zártabbak voltunk, így Szikora Melindának is könnyebb dolga volt a kapuban – kezdte értékelését az ellenállhatatlanul játszó, 13 lövésből 11 gólt szerző Klujber Katrin, akit a találkozó legjobbjának is megválasztottak.

A fiatal jobbátlövő már a következő, Németország elleni csoportdöntőre is előre tekintett, ahol Emily Bölk és Alicia Stolle révén ismerős arcok ellen fog pályára lépni: „Remélem, hogy a következő meccsen már az első perctől kezdve minden működni fog, és úgy gondolom, hogy akkor nem lesz probléma. Vannak német csapattársaim a Fradiban, de nem csak rájuk kell figyelni, rajtuk kívül is komoly lövők és kapusok vannak" – utalt itt a vb-t remekül kezdő irányítóra, Alina Grijseelsre, illetve a kapuban Dinah Eckerlére.

Klujber Katrin (42) szinte tarthatatlan volt a csehek elleni meccsenForrás: MTI/Illyés Tibor

Klujber 11 gólt dobott szombat este, amivel messze a mezőny legeredményesebbje volt: "Helyzettől függ, hogy hányszor lőhetek kapura. Ezúttal sok jó lehetőséget tudtak kialakítani nekem a csapattársaim is, amiket úgy gondoltam, hogy el kellett vállalni. Szeretek mindig meccsben lenni, aktívan támadni. A védekezésem is javul, otthon is egyre többet kell védekeznem, úgyhogy muszáj lesz arra is még jobban figyelnem. Mindig arra koncentrálok, hogy ne legyen benne sok hiba, és úgy érzem, hogy szépen haladok e téren is."

"Egész jól kezdődött a mérkőzés a számomra is, majd pár helyzetet kihagytunk. Majd ezeket a hibákat igyekeztünk kijavítani. Végig mentünk előre, sikerült kijavítani ezeket a hibákat, voltak gyors indulások és váratlan pillanatban ellőtt labdáink, amik jól sikerültek" – mondta Háfra Noémi az Origo Sportnak, aki kiemelte, hogy megint a második félidőben tudtak ellépni a riválistól.

Háfra Noémi (45) ezúttal is sokat vállalt és ismét fontos gólokat szerzettForrás: MTI/Illyés Tibor

"Voltak nehéz periódusaink, örülök, hogy a meccsnek egyik ilyen szakaszában tudtam lendíteni a csapaton. De mindig volt valaki, aki átlendített bennünket ezeken a kritikus pontokon. A beálló körüli védekezést egy picit jobban oldottuk meg, mint a szlovákok ellen. Remélem, hogy így folyamatosan tudjuk javítani a hibákat és lépni előre" – bizakodott Vámos Petra, aki szerint még mindig hullámzó a játékunk, de a németek ellen is lehet esélyeink.

A magyar válogatott legközelebb hétfő este 20:30-kor Németország ellen lép pályára a világbajnokságon.