Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott a spanyolországi világbajnokság csoportkörének második fordulójában 32-29-re legyőzte Csehországot. A középdöntőbe jutás után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány nyilatkozott.

"Tegnap hazudtam, mert azt mondtam, hogy 29 kapott góllal nem lehet meccset nyerni. Nos, ma kiderült, hogy igenis, lehet, mert ma is sikerült 29 kapott góllal nyerni. A védekezésünk ennek ellenére is valamennyit javult, de a visszarendeződésünk nem működik, ezt látni kell, és ezen mindenhogy javítani is kell" - mondta a kapitány az M4 Sportnak nyilatkozva a lefújás után.

A13 lövésből 11 gólt szerző, a meccs emberének választott Klujber Katrin szerepét nem szerette volna külön méltatni, még, ha ez valóban klasszisteljesítmény is volt.

Golovin Vlagyimir jól látja, hogy miben kell előrelépnie a magyar válogatottnak Fotó: Koncz Márton - Origo

"A magyar válogatott volt a mai meccs legjobbja, Keti csak besegített" - mondta Golovin, aki arra is válaszolt, hogy Bíró Blanka miét csak az utolsó előtt percben lépett pályára egy hétméteres erejéit.

"Szikora Melinda szépen védett, nem kellett hozzányúlnunk" - zárta rövidre a témát.

A folytatás már itt van a nyakunkon, hétfőn 20.30-tól Németország ellen lép pályára a csapat, a felkészülés pedig szinte rögtön kezdődik. "Másfél óra múlva már a németekkel foglalkozunk" - jelezte Golovin, hogy hosszú éjszaka vár a szakmai stábra.