Vágólapra másolva!
Ahogyan az E csoportból a magyar és a német válogatott, úgy a mieink ágáról Dánia és Dél-Korea már biztosította a helyét a középdöntőben a női kézilabda-világbajnokságon.

Az F csoportban mindkét nagy múltú ország nemzeti csapata simán nyerte első két mérkőzését. A dánok elveszítették a súlyos sérülést szenvedő Mia Rejt, de sem Tunézia (34-16), sem Kongó (33-18) nem okozott komoly gondot Jesper Jensen együttesének.

A dán válogatott már bebiztosította helyét a középdöntőben Forrás: Toni Torrillas, IHF

A Győri Audi ETO balátlövője, Anne Mette Hansen a két összecsapáson eddig összesen nyolcszor talált a kapuba. A koreaiaknál is van egy győri, Ryu Eun-hee, a jobbátlövő Kongó ellen három (37-23), Tunézia ellen hét alkalommal volt eredményes (31-29).

Már csak az a kérdés, hogy melyik lesz a magyar válogatott harmadik ellenfele a középdöntőben. Az F csoport harmadik továbbjutó pozíciójára talán Tunézia valamivel esélyesebbnek tűnik eddigi teljesítménye alapján, mint afrikai riválisa.

A 2. forduló után a G csoportban Brazília, Japán és Horvátország személyében már megvan mindhárom továbbjutó, a H jelű négyesből pedig a házigazda Spanyolország készülhet már a torna követkesző szakaszára.

A magyar csapat legközelebb hétfő este 20:30-kor Németország ellen lép pályára. méghozzá azért, hogy a már biztos két középdöntős pont mellé újabbakat tegyen.