Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott egy góllal, 25-24-re kikapott Németországtól a spanyolországi világbajnokság utolsó csoportmérkőzésén, így csoport másodikként jut tovább a középdöntőbe, ahova két pontot visz magával. Golovin Vlagyimir így értékelte a meccset a lefújás után.

A szövetségi kapitány a sok-sok eladott labda után nem is kezdhette mással az értékelést az M4 Sportnak, mint a technikai hibák említésével.

"A technikai hibák sokaságán ment el a meccs, ez nem vitá. Tizenkilenc (a hivatalos statisztika szerint 20 - a szerk.) labdát dobtunk ki, miközben pontosan tudjuk, hogy minden eladott labda felér egy öngóllal. Miközben szinte minden meg tudtunk valósítani abból, amit a mérkőzés előtt elterveztünk."

Golovin Vlagyimir a vereség ellenére is büszke a csapatára Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ha nem is sok, de azért volt egy-két kétes szituáció, ami az eredményt is befolyásolhatta egy ilyen szoros mérkőzésen, például, amikor a játékvezetők megadták Melke Schmelzer gólját, miközben a német beállós a hatosunkon belül toporgott.

"Azzal mi nem foglalkozunk, hogy kaptuk a gólokat. A lényeg, hogy sokkal kevesebbet kell hibázni, ezt mindenogy ki kell javítani a következő mérkőzésig."

A csapat küzdőszellemét mutatja, hogy még a rengeteg technikai hiba ellenére is volt esélyünk a győzelemre, de minimum a döntetlenre.

"Így igaz, még így is közel álltunk a sikerhez, de ahogy már mondtam, sok volt az eladott labda. Azt is megbeszéltük mi kell a németek nyitott védekezése ellen, mégis belehibáztunk.

A találkozó elején egy medvepuszit összeszedő, és csak két hetes erejéig pályára lépő Klujber Katrinról a kapitány elmondta, a mérkőzés utáni ultrahangos vizsgálat mutatja majd meg, mennyire komoly az állapota, és tudja-e vállalni a játékot szerdán Dánia ellen.