Vágólapra másolva!
A cseh női kézilabda-válogatott 24-23-ra legyőzte Szlovákiát a spanyolországi világbajnokság E csoportjának hétfő esti játéknapján, amivel továbbjutott a középdöntőbe.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Llíriából.

Óriási izgalmak közepette dőlt el, hogy a csehek, vagy a szlovákok jutnak-e tovább a magyar válogatott csoportjából a középdöntőbe. A két kiscsapat számára hatalmas téttel bíró összecsapás sok hibával kezdődött. Az első öt percben csupán Marketa Jerabková tudotta kapuba találni, a szlovákok első góljára pedig több mint hét percet kellett várni, Simona Szarková szerezte.

A csehek 7-6-os vezetése után zsinórban hat szlovák találat következett, de az első félidőből mégis az előbbi csapat jött ki jobban. Sőt, az utolsó percben Karin Bujnochová piros lapot kapott egy visszafutás közbeni szabálytalanságért, így nem csak egygólos hátrányban, de egy emberrel kevesebben is hallották meg a dudaszót a pályán.

Rendkívül izgalmas meccset játszott a továbbjutásért a cseh és a szlovák válogatott Forrás: IHF

A második játékrészre egy lelkes spanyol szurkoló részéről előkerült egy dob is, így a fokozódó izgalmak mellett a hangulat is egyre jobbá vált. A csehek sem úszták meg piros lap nélkül a meccset, Veronika Malát állították ki véglegesen.

Barbora Lancz találatainak és Viktoria Oguntoyava bravúrjainak köszönhetően Szlovákia 18-17-nél visszavette a vezetést. Nem akart lemaradni mögötte a másik kapus, Petra Kudlacková sem, aki szintén fontos pillanatokban tudott hozzászólni.

Az utolsó tíz perc 21-21-es döntetlenről vette kezdetét, és végül a csehek jöttek ki belőle jobban, Kudlacková az utolsó pillanatokban bemutatott védésével.

A magyar válogatott csoportjából tehát Csehország jutott még be a középdöntőbe. A mieink ellenfelei közül Dánia és Dél-Korea neve már ismert volt, a harmadik együttes pedig kisebb meglepetésre nem Tunézia, hanem Kongó lesz majd.

Brazília legyőzte Paraguayt, amivel kiejtette dél-amerikai riválisát és továbbjuttatta Japánt, illetve Horvátországot. A 2013-as világbajnok játékosai közül Jessica Quintino dobta a legtöbb gólt, hatot.

Az argentin válogatott nem adott esélyt Kínának, 12 gólos győzelmével már az esti spanyol-osztrák találkozó eredményétől függetlenül is ott van a következő körben. A korábbi debreceni balátlövő, Elke Karsten megint parádésan játszott, ezúttal nyolc találattal vezette sikerre együttesét.

Női világbajnokság, Spanyolország, csoportkör, 3. (utolsó) forduló:
E csoport (Llíria):
Csehország-Szlovákia 24-23 (15-14)
később:
Magyarország-Németország 20.30
F csoport (Granollers):
Tunézia-Kongói DK 24-33 (9-18)
később:
Dánia-Koreai Köztársaság 20.30
G csoport (Castelló):
Brazília-Paraguay 33-19 (20-7)
később:
Horvátország-Japán 20.30
H csoport (Torrevieja):
Argentína-Kína 36-24 (17-9)
később:
Spanyolország-Ausztria 20.30