Vágólapra másolva!
A Tatabánya 38-30-ra kikapott a francia USAM Nimes Gard csapatától a férfi kézilabda Európa-liga csoportkörének hatodik fordulójában, kedden Győrben.

A két csapat egy héttel ezelőtti meccsét 24-22-re nyerték a franciák. A Tatabánya keretéből Hornyák Péter, Bodnár Ádám és Bálint Bence hiányzott.

Rendkívül hullámzóan alakult az első félidő, amelyben a hatékonyabban támadó franciák többször is elléptek három-négy góllal, de a magyar együttes rendre egyenlíteni tudott. Amikor egy 5-1-es sorozattal ismét elhúzott a Nimes, újra a Tatabánya percei következtek, így Ancsin Gábor, Balogh Zsolt, illetve Győri Mátyás találataival sikerült négygólos hátrányból fordítani a szünet előtt.

Ismét kikapott a Tatabánya a férfi kézilabda Európa-ligában Forrás: Grundfos Tatabánya Kézilabda Club/Facebook

A házigazda az első félidő második felében kiválóan védekezett, illetve remekül kihasználta, hogy ellenfelének cserejátékosai nem játszottak azon a színvonalon, mint a kezdők. A Nimes a szünet után ismét a legjobbjaival állt fel, és egy 9-2-es sorozattal 25-20-ra elhúzott. A Tatabánya sokat hibázott, ellenfele ismét egyre hatékonyabban védekezett, és az utolsó nyolc percben tovább növelte a különbséget.

A mezőny legeredményesebb játékosa a vendégek egyiptomi jobbszélsője, Mohamed Szanad volt 15 góllal. Balogh Zsolt kilenc, Ancsin hat, Győri öt találattal zárt.

Európa-liga, csoportkör, 6. forduló, D csoport:
Grundfos Tatabánya KC-USAM Nimes Gard (francia) 30-38 (17-16)
lövések/gólok: 48/30, illetve 49/38
gólok hétméteresből: 8/7, illetve 2/2
kiállítások: 8, illetve 8 perc

A januári, magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság miatt az Európa-ligában szünet következik. Az egy győzelemmel és öt vereséggel a D csoport utolsó helyén álló Tatabánya legközelebb február közepén lép pályára a nemzetközi porondon.