Kedvező sorsolást kapott az Európa-ligában a magyar női röplabda-válogatott

Europsko odbojkaško prvenstvo: Madjarska - Hrvatska CEV EuroVolley Women 2021 Zadar Dvorana Kresimira Cosica odbojka Europsko odbojkasko prvenstvo skupina C Madjarska Hrvatska 24.08.2021., SC Visnjik, Dvorana Kresimir Cosic, Zadar - Europsko odbojkasko pr
Újra kikapott, de még továbbjuthat a magyar válogatott a női röplabda-Eb-n
Vágólapra másolva!
A magyar női röplabda-válogatott az azeri, az ukrán és a román csapattal került azonos csoportba a 2022-es Európa-liga arany divíziójának keddi sorsolásán.

Az európai szövetség (CEV) luxembourgi székházában megtartott eseményen kiderült, hogy a 12 indulót három csoportba sorsolták, a résztvevők pedig - akárcsak idén - kétszer találkoznak egymással.

A két, egyenként háromnapos torna házigazdáját később jelölik ki.

A hat fordulót követően a csoportelsők jutnak a négyes döntőbe, de amennyiben a magyaros csoportból a final fourt megrendező ukránok zárnak az élen, úgy a legjobb második is küzdhet a végső győzelemért.

A csoportkör május 25-én rajtol, a végjáték küzdelmeit június 18-19-én rendezik.

Az Európa-liga győztese 125 ezer euróval gazdagodik, továbbá részt vehet a jövő nyári Challenger Kupán, melynek aranyérmese egy évvel később az elitet felvonulatot Nemzetek Ligájában szerepelhet.