Az utolsó negyedben fordított az UVSE a női vízilabda-BL-ben

RYBANSKA Natasa
Rybanska Natasa, az UVSE (k), valamint Anasztaszija Panfilova (b) és Jekatyerina Zelencova, az orosz csapat játékosai a női vízilabda Euroliga bronzmérkőzéseként játszott UVSE - Dinamo Uralocska találkozón a budapesti Tüskeuszodában
Vágólapra másolva!
Az UVSE szoros mérkőzésen, az utolsó negyedben fordítva nyert az Uralocska ellen a női vízilabda Euroliga csoportküzdelmeinek budapesti négyesében, és tovább is jutott a csoportjából.

Benczur Márton vezetőedző előző idényben harmadik helyezett együttese a kilenc gólt hozó első negyedet ugyan megnyerte, de a másodikat és a harmadikat elveszítette. Az utolsó szakasz 10-11-ről indult, a magyar csapat azonban sorozatban háromszor volt eredményes, amire az orosz együttes a végén eggyel válaszolt. A sikerből Keszthelyi Rita négy találattal - ebből kettőt a negyedik negyedben lőve - vette ki a részét. Az előző sorozatban ez a két csapat játszotta a bronzmeccset, amely szintén magyar győzelemmel zárult.

Az UVSE pénteken 11-5-re verte a görög Vuliagmenit, vasárnap pedig a nyolcszoros győztes olasz Orizzonte ellen ugrik medencébe. Az olasz csapat szombaton a második mérkőzését is elveszítette - a Vuliagmenitől kapott ki 9-7-re -, így a magyar együttes biztos továbbjutó.

A küzdelmek négy csoportban zajlanak, mindegyikből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Női Euroliga, csoportkör:
G csoport (Budapest):
UVSE-Dinamo Uralocska (orosz) 13-12 (5-4, 3-4, 2-3, 3-1)
A csoport állása: 1. UVSE 6 pont/2 mérkőzés, 2. Uralocska 3/2, 3. Vuliagmeni 0/1 (5-11), 4. Ekipe Orrizonte 0/1 (8-15)

Korábban:
E csoport (Sabadell):
Mataro (spanyol) - FTC-Telekom Waterpolo 14-5 (4-1, 3-2, 3-1, 4-1)
Sabadell (spanyol)-Dunaújváros 10-7 (4-2, 2-2, 0-1, 4-2)
Az állás: 1. Sabadell 6 pont, 2. Dunaújváros és Mataro 3-3, 4. FTC-Telekom Waterpolo 0