Vágólapra másolva!
A magyar női kézilabda-válogatott 35-28-ra legyőzte Dél-Koreát a spanyolroszági világbajnokság középdöntőjének vasárnap esti mérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

Kiküldött munkatársunk helyszíni jelentése Granollersből.

"Úgy jöttünk ki a pályára az utolsó meccsünkön, hogy mindannyian hozzuk még ki magunkból, ami bennünk van. Szerintem ezt nagyon jól megoldottuk mind kapuban, mind védekezésben, mind támadásban, amiket gyakoroltunk" - mondta a mérkőzés után Háfra Noémi, aki nyolc góljával a mezőny legeredményesebbje lett.

"Nem a téttől függ, hogyan játszunk.

Szerintem ez a csapat nagyon bírja a terhet, pontosabban nagyon fogja bírni a terhet a jövőben. Fiatalok vagyunk, tele vagyunk önbizalommal, csak még nem tartunk ott, ahol más csapatok, akik már régóta együtt dolgoznak.

Reménykedem, hogy ez ki fog jönni belőlünk, de még nagyon sokat kell dolgoznunk" - bizakodott a még mindig csak 23 éves balátlövő.

Háfra Noémi lett a mezőny legeredményesebb játékosa a Dél-Korea elleni mérkőzésen Forrás: MTI/Illyés Tibor

"Abban a korban vagyunk, hogy még mindig hosszú távra tudunk tervezni. Amit meg kell szoknunk, hogy kétnaponta játszunk egy ilyen világeseményen, ráadásul most négyszer is este fél kilenckor léptünk pályára. Akkor utána még 11-re értünk vacsorázni, a gyúróhoz, és az elalvás sem olyan könnyű ilyenkor" - mondta a győri kézilabdázó.

– mondta Kácsor Gréta, a nemzeti csapat balátlövője.

Bíró Blanka, a mieink 12 védéssel záró kapusa így látta a mérkőzést: „Nagyon fontos volt a mai meccs a számunkra. A videózás során megbeszéltük, hogy a szünet utáni első tíz perc lesz a kulcs, amit nagyon meg kell majd nyomnunk, hogy minél nagyobbra tudjuk nyitni az ollót, ami a végére könnyű sikert hozott."

Nagyon sok a fiatal, akik koruknál fogva tapasztaltabbak, de kevesebb válogatott meccsel a hátuk mögött lehet még nem merik felvállalni ezt a szerepet, pedig nagyon fontos lenne" – válaszolta a csapatkapitány arra a kérdésre, hogy van-e igazi vezére a válogatottnak.

A magyar csapat négy győzelemmel és két vereséggel zárta a világbajnokságot, amivel a középdöntős csoportjának a harmadik helyén végzett. Az, hogy pontosan hányadik pozícióban leszünk a végelszámolásnál, a hétfő esti mérkőzéseken fog majd eldőlni.