Társoldalunk:

A házigazda spanyolok is bejutottak az elődöntőbe a női kézi-vb-n

2021.12.14. 22:16

A házigazda Spanyolország válogatottja 26-21-re legyőzte Németországot a női kézilabda-világbajnokság második negyeddöntőjében, kedden.

Az előző vb-n ezüstérmes hazaiaknak már az ötödik percben időt kellett kérniük, mert három gólt kaptak, de egyet sem lőttek. A nyolcadik percben találtak be először, és csak a cserék után, a meccs második negyedében 3-7-es állásnál kezdték meg a felzárkózást. Akkor viszont lendületbe kerültek az immár agresszív, nyitott védekezés alkalmazó spanyolok, és 7-1-es sorozatuk végén két góllal már ők vezettek. Ezt csakhamar megduplázták és a szünetben 14-10 volt az állás a javukra.

A spanyolok is ott vannak az elődöntőbenForrás: AFP/Josep Lago

A második félidő elején a németek létszámfölényes támadójátékra és öt-egyes védekezésre álltak át, ennek köszönhetően egy 4-1-es sorozattal felzárkóztak, ám a meccs négy spanyol találattal, illetve a 42 éves Silvia Navarro kapus két büntető-védésével folytatódott (23-17). A következő három gól a németeké volt, közelebb azonban nem tudtak kerülni a szigorúan védekező házigazdákhoz.

A spanyolok továbbra is százszázalékos mérleggel büszkélkedhetnek, és negyedszer jutottak vb-elődöntőbe, ahol ellenfelük az Orosz csapat vagy az Európa-bajnok Norvégia lesz pénteken.

Eredmények, negyeddöntő: Spanyolország-Németország 26-21 (14-10)
korábban:
Dánia-Brazília 30-25 (14-13)

szerdán játsszák: Orosz csapat-Norvégia 17.30
Franciaország-Svédország 20.30