Vágólapra másolva!
Az olimpiai címvédő Franciaország 23-22-re legyőzte Dániát a spanyolországi női kézilabda-világbajnokság pénteki első elődöntőjében, Granollersben.

Remek védekezéssel, és erre alapozva gyors ellentámadásokkal kezdték a mérkőzést a dánok, és a 16. percben már 8-4-re vezettek. A franciák a labdaeladások után - az időkérésüket követően - egy rossz cserével is nehezítették a saját dolgukat, így emberhátrányba kerültek, de ezért nem kellett bűnhődniük, mert ellenfelük is elkezdett hibázni. Az első félidő úgy ért véget, hogy a Győri Audi ETO KC kapusa, Laura Glauser kivédte a dánok időntúli hétméteresét, így csapata csak kétgólos hátrányban volt a szünetben.

Remek hajrával jutott vb-döntőbe a franciák Forrás: AFP/Josep Lago

A második felvonást sem a kellő összeszedettséggel kezdte az olimpiai bajnok, amely elsősorban támadásban hibázott, és hamarosan megint négy találat volt Dánia előnye. A franciák több mint három percet emberelőnyben játszhattak, ám a skandinávok kettős létszámhátrányban is gólt szereztek. A francia csapat akkor került lendületbe, miután ellenfele kiegészült és időt kért. A tokiói aranyérmes egy 3-0-s sorozattal egyenlített, majd az 57. percben első alkalommal a vezetést is átvette (22-21).

A dán kapuban a mezőny legjobbjának megválasztott Althea Reinhardt, valamint Sandra Toft is remekelt, ám a meccs legfontosabb védését a túloldalon Cleopatre Darleux mutatta be hetven másodperccel a vége előtt. Az utolsó támadását egyik csapat sem tudta gólra váltani, így a franciák megőrizték egygólos előnyüket az elődöntőben és százszázalékos mérlegüket a tornán.

A Győri Audi ETO KC játékosai közül a francia Estelle Nze Minko három, a dán Anne Mette Hansen négy találattal zárt.

A franciák a hatodik vb-elődöntőjüket játszották és továbbra is hibátlanok, hiszen a hatodik döntőjükre készülhetnek.