Társoldalunk:

Óriási botrány: A nemzetközi szövetség elnöke nem jól tudta a női kézi-vb dobogósait - videó

2021.12.20. 07:37

Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke rosszul tudta az érmet szerző csapatok sorrendjét a spanyolországi világbajnokság vasárnapi döntője utáni díjátadó ceremónián.

"Megerősítem, hogy Norvégia lett a világbajnok, Dánia a második helyezett, Franciaország pedig a harmadik. Gratulálok a csapatoknak" - mondta az IHF elnöke beszédében.

A hibára, hogy igazából a franciák lettek az ezüst-, és a dánok a bronzérmesek, a közönség füttyszava mellett valaki fel is hívta a figyelmét. A 77 éves egyiptomi sportvezető erre úgy reagált, hogy "De a második Dánia lett, igaz? Nem értem, mi a baj?"

Musztafa 2000 óta tölti be az elnöki pozíciót a Nemzetközi Kézilabda-szövetségben, azóta már öt alkalommal választották újra, 2013 óta pedig már kihívója sincs a szavazásokon. Legutóbb idén kapott újabb négy évre bizalmat, de nagyon sok rajongónak nem váltotta ki tetszésé az a döntése, hogy 32 csapatosra bővítette a világbajnokság mezőnyét.

A spanyolországi vb-t Norvégia nyerte, miután 29-22-re legyőzte Franciaországot a döntőben. A bronzérmes pedig Dánia lett a házigazda spanyolok 35-28-as felülmúlásával.