Óriási botrány: A nemzetközi szövetség elnöke nem jól tudta a női kézi-vb dobogósait - videó

HANDBALL - IHF WOMEN'S WORLD CHAMPIONSHIP 2017 - FINAL - FRANCE v NORWAY CHAMPIONNAT FINALE France MONDE NORVéGE NORWAY WOMENS WORLD Horizontal CHAMPIONSHIP FINAL HAND HANDBALL SPORT Hasszan Musztafa
Hassan Mustapha President of the International Handball Federation during the IHF Women's World Championship 2017, final Handball match between France and Norway on December 17, 2017 in Hamburg, Germany - Photo Laurent Lairys / DPPI (Photo by Laurent Lairys / Laurent Lairys / DPPI via AFP)
Vágólapra másolva!
Hasszan Musztafa, a Nemzetközi Kézilabda-szövetség elnöke rosszul tudta az érmet szerző csapatok sorrendjét a spanyolországi világbajnokság vasárnapi döntője utáni díjátadó ceremónián.

"Megerősítem, hogy Norvégia lett a világbajnok, Dánia a második helyezett, Franciaország pedig a harmadik. Gratulálok a csapatoknak" - mondta az IHF elnöke beszédében.

A hibára, hogy igazából a franciák lettek az ezüst-, és a dánok a bronzérmesek, a közönség füttyszava mellett valaki fel is hívta a figyelmét. A 77 éves egyiptomi sportvezető erre úgy reagált, hogy "De a második Dánia lett, igaz? Nem értem, mi a baj?"

Musztafa 2000 óta tölti be az elnöki pozíciót a Nemzetközi Kézilabda-szövetségben, azóta már öt alkalommal választották újra, 2013 óta pedig már kihívója sincs a szavazásokon. Legutóbb idén kapott újabb négy évre bizalmat, de nagyon sok rajongónak nem váltotta ki tetszésé az a döntése, hogy 32 csapatosra bővítette a világbajnokság mezőnyét.

A spanyolországi vb-t Norvégia nyerte, miután 29-22-re legyőzte Franciaországot a döntőben. A bronzérmes pedig Dánia lett a házigazda spanyolok 35-28-as felülmúlásával.