Társoldalunk:

Kiütötte a Szolnokot a Recco férfi vízilabda európai Szuperkupa-meccsen

2021.12.20. 21:07

A Pro Recco férfi vízilabdacsapata 15-4-re legyőzte a hazai medencében szereplő Szolnoki Dózsát az európai Szuperkupáért kiírt hétfői mérkőzésen.

A Bajnokok Ligája-győztes olaszok sikeréből két góllal vette ki a részét a magyar válogatottal olimpiai bronzérmes Zalánki Gergő, aki 2019-ben még az FTC-vel hódította el a trófeát.

Az ezúttal Eurokupa-címvédőként részt vevő Szolnok 2017-ben BL-győztesként megnyerte a Szuperkupát is.

Európai Szuperkupa, férfiak:
Pro Recco (olasz)-Szolnoki Dózsa 15-4 (3-1, 5-2, 2-0, 5-1)
gólszerzők: Di Fulvio 3, Zalánki, Figlioli, Ivovic, Cannella 2-2, Younger, Bertoli, Presciutti, Hallock 1-1, illetve Angyal, Jansik, Milakovic, Zovic

Az esélyesebb Pro Recco már a második támadásából betalált. A Szolnoknak rögtön esélye nyílt az egyenlítésre, de nem élt létszámelőnyös helyzetével, az olaszok viszont a túloldalon nem hibáztak hasonló szituációban. Az első negyed felénél Zovic szerezte a magyarok első gólját, azonban az ellenakcióból a Pro Recco azonnal visszaállította a különbséget.

A folytatásban egyre hatékonyabbá váltak az ellenfél támadásai, így az olaszok sorozatban négy gólt szereztek többek között a nyáron igazolt Zalánki találatával, így a nagyszünetre tulajdonképpen eldőlt az összecsapás (8-3). A harmadik negyedre teljesen elbizonytalanodott a Szolnok, amely ebben a periódusban egyszer sem tudta bevenni a kaput.

A magyar gólcsend az utolsó játékrész harmadik percben tört meg, amikor Milakovic 11-4-re alakította az állást, de ez csak szépségtapasz lehetett, mert a hátralévő időben ismét vendéggólok születtek.