Addig jó nekünk, amíg az év játékosa nem játszhat a magyar válogatottban

FC Barcelona v Real Madrid - Turkish Airlines EuroLeague NurPhoto General news FC Barcelona Competition Basket Basketball Match Horizontal
Adam Hanga during the match between FC Barcelona and Real Madrid, corresponding to the week 14 of the Euroleague, played at the Palau Blaugrana, on 10th December 2021, in Barcelona, Spain. (Photo by Joan Valls/Urbanandsport /NurPhoto) (Photo by Joan Valls / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Vágólapra másolva!
A nemzetközi sportélet legfurcsább háborúja zajlik már évek óta a férfi kosárlabdázóknál, de ennek a háborúnak eddig Magyarország a nyertese volt. Ugyanakkor az áldozat a Real Madrid kosárlabdacsapatában játszó Hanga Ádám, aki úgy lett 2021-ben az év legjobb férfi kosárlabdázója, hogy egyetlen egyszer nem játszhatott a magyar válogatottban. Mindez azért, mert a sportágat működtető világszövetség és a vele hadban álló szakadár szervezet, az ULEB képtelen megegyezni. Erről a paradoxonról szól az Origo Sport podcast műsora. A műsorvezető, Lantos Gábor, a megszólalók pedig Bobory Balázs, a Nemzeti Sport szakírója, Pál T. Gábor, a bb1.hu és a wbasket.hu tulajdonosa, Pajor-Gyulai László, a Magyar Nemzet újságírója és Pókász Endre, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének kommunikációs vezetője.