Nem tudta megszerezni első győzelmét a BL-ben a Fatum Nyíregyháza

röplabda, Fatum Nyíregyháza
Hiába védekezett jól kék mezes Fatum, támadásban nem volt elég hatékony a magyar bajnok
Vágólapra másolva!
A Fatum Nyíregyháza harmadik csoportmérkőzését is elveszítette a női röplabda Bajnokok Ligájában, mivel szerdán 3-0-ra kikapott a szerb ZOK Ub vendégeként.

A nyírségiek január 18-án a címvédő Conegliano otthonában folytatják szereplésüket a BL-ben.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, E csoport:
ZOK Ub (szerb)-Fatum Nyíregyháza 3-0 (21, 20, 23)
a legeredményesebb játékosok: Rankovic 11, Medic, Pavlovic 9-9, illetve Radosova 13, Vasziljeva 10

A csoport állása: 1. Conegliano 6 pont/2 mérkőzés (6-0), 2. Grupa Azoty Chemik Police (lengyel) 6/2 (6-1), 3. ZOK Ub (szerb) 3/3, 4. Nyíregyháza 0/3

A Nyíregyháza, amely 17 év után szerepel ismét a legrangosabb európai kupasorozatban, az első fordulóban sima vereséget szenvedett a lengyel bajnok Chemik Police otthonában, míg a második körben a címvédő Coneglianótól saját közönsége előtt kapott ki ugyancsak három játszmában.

Hiába védekezett jól kék mezes Fatum, támadásban nem volt elég hatékony a magyar bajnok Forrás: Vladimir Markovic

A nyírségiek előzetesen a szerbek ellen reménykedhettek leginkább győzelemben, az ugyanakkor intő jel volt Németh Szabolcs csapata számára, hogy a rivális játszmát tudott rabolni a Policétől. A szabolcsiaknál a múlt héten szerződtetett bolgár feladó, Nikol Milanova egyből a kezdőcsapatban kapott helyet.

Az első szettben a magyar együttes a bolgár Ralica Vasziljeva és a szlovák Nikola Radosova pontjaival sokáig tartani tudta a lépést riválisával, 17-16-nál még vezetett is, a hajrát azonban a hazaiak bírták jobban.

A második játszma hasonló forgatókönyv szerint alakult, mint az előző: a Radosova mellett ezúttal a romániai Vaida Beáta vezette nyírségiek 18-15-nél még előnyben voltak, ám a szerbek ezt követően sorozatban kilenc szerzett ponttal fordítottak és megduplázták fórjukat.

A harmadik etap annyi változást hozott, hogy a 20 pontot a nyíregyháziak érték el előbb, ám hiába volt még 23-23-nál is egyenlő, az utolsó két labdamenetet a hazaiak nyerték, akik ezzel első pontjaikat szerezték a BL mostani kiírásában.

A 81 perces mérkőzés legjobbja Radosova volt 13 ponttal.

Az öt csoportból az elsők mellett a három legjobb második jut negyeddöntőbe.