A téli olimpia szervezői és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság is sajnálja az NHL-játékosok távolmaradását

ihockey Horizontal
A pekingi játékokon a férfi hokitorna február 9-én rajtol, a döntőt 20-án, a zárónapon játsszák.
Vágólapra másolva!
A kínai szervezők sajnálatukat fejezték ki, amiért az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) játékosai mégsem lehetnek ott a jövő évi pekingi téli olimpián.

Csütörtöki sajtótájékoztatóján Huang Csun, a helyi szervezőbizottság járványügyi osztályának igazgató-helyettese úgy fogalmazott, nagyon sajnálják, hogy az NHL-játékosok a koronavírus-járvány miatt nem utazhatnak el az ötkarikás játékokra. Hozzátette, biztos benne, hogy az óvintézkedések hatékonyak lesznek és megvédik majd a résztvevő sportolókat.

- mondta.

A pekingi játékokon a férfi hokitorna február 9-én rajtol, a döntőt 20-án, a zárónapon játsszák. Forrás: AFP/Wang Zhao

Az NHL vezetői négy hónappal ezelőtt jelentették be, hogy engedélyezik a jégkorongozók olimpiai szereplését,

de szerdán visszavonták döntésüket, mert már ötven alapszakasz-mérkőzést kellett elhalasztani koronavírusos megbetegedések miatt.

A liga előrehozta a karácsonyi szünetet, jövő hétfőig nem rendeznek meccseket, az elmaradt találkozókat pedig a téli olimpia idején pótolják.
Luc Tardif, az olimpiai hokitornát szervező Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) elnöke azt mondta, csalódott, de megérti a döntést.

- nyilatkozta.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) is csalódottságának adott hangot.
Kanada és az Egyesült Államok kizárólag NHL-játékosokból álló csapatot küldött volna Kínába, de a szerdai döntéssel Svédország, Finnország, Oroszország, Németország és Csehország válogatottja is nehéz helyzetbe került.

A pekingi játékokon a férfi hokitorna február 9-én rajtol, a döntőt 20-án, a zárónapon játsszák.