Eldőlt, hol folytatja pályafutását a világ egyik legjobb kézilabdázója

2021.12.31. 10:43

Cristina Neagu továbbra is szülővárosa csapatát fogja erősíteni. A világklasszis kézilabdázó két évvel meghosszabbította szerződését a CSM Bukarest együttesével - írja a klub hivatalos oldalán.

A 33 esztendős balátlövő 2017-ben tért haza Bukarestbe, hogy a Buducnost Podgorica után a CSM-t is Bajnokok Ligája-győzelemre vezesse.

Neagu eddig nem járt sikerrel, de mégis jó hír a mostani szezonban szépen formálódó sztárcsapatnak, hogy további két évig a szívéhez igencsak közel álló együttest erősíti majd.

A román világsztár a nemzeti csapattól való visszavonulása miatt rutinjával száz százalékban a bukarestiekre tud koncentrálni. A kisebb terhelés még jól is jöhet neki, ugyanis jó pár térdsérülésen túl van a fantasztikus pályafutást magáénak tudó játékos.

Neagu korábban 2010-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb játékosának lett megválasztva a Nemzetközi Kézilabda-szövetség által. Ő az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosa, de volt már gólkirálynő világbajnokságon és a Bajnokok Ligájában is.

Ajánlataink