Eldőlt, hol folytatja pályafutását a világ egyik legjobb kézilabdázója

Cristina Neagu, kézilabda
CSM Bucarest's Cristina Neagu during EHF Women's Champions League, Main Round, between CSM Bucuresti and Rostov Don at Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu Hall in Bucharest, Romania, on 11 February 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Cristina Neagu továbbra is szülővárosa csapatát fogja erősíteni. A világklasszis kézilabdázó két évvel meghosszabbította szerződését a CSM Bukarest együttesével - írja a klub hivatalos oldalán.

A 33 esztendős balátlövő 2017-ben tért haza Bukarestbe, hogy a Buducnost Podgorica után a CSM-t is Bajnokok Ligája-győzelemre vezesse.

Neagu eddig nem járt sikerrel, de mégis jó hír a mostani szezonban szépen formálódó sztárcsapatnak, hogy további két évig a szívéhez igencsak közel álló együttest erősíti majd.

A román világsztár a nemzeti csapattól való visszavonulása miatt rutinjával száz százalékban a bukarestiekre tud koncentrálni. A kisebb terhelés még jól is jöhet neki, ugyanis jó pár térdsérülésen túl van a fantasztikus pályafutást magáénak tudó játékos.

Neagu korábban 2010-ben, 2015-ben, 2016-ban és 2018-ban is a világ legjobb játékosának lett megválasztva a Nemzetközi Kézilabda-szövetség által. Ő az Európa-bajnokságok történetének legeredményesebb játékosa, de volt már gólkirálynő világbajnokságon és a Bajnokok Ligájában is.