Vágólapra másolva!
A magyar férfi kézilabda-válogatott 31-28-ra kikapott Hollandiától a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Természetesen nyerni szerettünk volna, de nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést.

A második félidőben hiába támadtunk jobban, de nem tudtuk átbillenteni a mérkőzést a mi javunkra. Mindig találtak egy gólt, csalódottak vagyunk, hogy nem sikerült nyerni" - foglalta össze Lékai Máté, a magyar válogatott irányítója a csütörtöki 60 percen történteket.

"Csak egy felkészülési mérkőzést tudtunk az Eb előtt játszani, másrészt a hazai pálya miatti felfokozott izgalomnak volt köszönhető ez a sok hiba. Olyan hibák voltak, amiket, ha serdülőben csinálunk, akkor is nagy hibák lennének. Rengeteg labdaeladásunk volt, talán ezek voltak a legnagyobb hibáink" - folytatta a mieink rutinos játékosa, aki a fantasztikus közönségről sem feledkezett meg:

"Nagyon jó volt a hangulat, sajnálom, hogy nem tudtuk kiszolgálni a szurkolóinkat. Bízom benne, hogy vasárnap ugyanúgy kijönnek és támagatnak bennünket, mert szükségünk van rájuk. Mindenképpen szeretnénk nekik örömet okozni, és megnyerni a portugálok elleni meccset, de ehhez mindenképpen javulnunk kell" - mondta Lékai.

Székely Márton nagyszerűen védett a második félidőben Fotó: Csudai Sándor - Origo

"Nagyon csalódott vagyok, nem így szerettünk volna bemutatkozni ebben az arénában a fantasztikus közönség előtt.

Amikor a bemutatásnál beléptem a pályára, akkor csak mosolyogni és nevetni tudtam, mert valósággal felrobbant a csarnok a köszöntésünknél.

Egyszerűen csak élvezni akartam minden egyes pillanatát ennek a gyönyörű szép napnak" - ezt már Székely Márton, a második félidőben kitűnően védő kapusunk mondta.

Ahogyan beragadtunk az első félidőben, azt még el lehet engedni. De a második félidőben annyi, de annyi kulcsmomentumot rontottunk el, ami miatt nem tudtuk átfordítani a meccset a javunkra.

Ha ebben a gödörben maradunk, akkor nagyon rossz vége lesz. Ez egy Európa-bajnokság, jön két fontos, de nem egyszerű mérkőzés, amivel még tovább tudunk jutni a középdöntőbe" - tekintett előre a válogatott kapusa a mieink előtt álló Portugália és Izland elleni összecsapásokra.