Vágólapra másolva!
A magyar férfi kosárlabda-bajnokság 18. fordulójának rangadóján a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely hazai pályán fogadta a Egis Körmend csapatát. A vendég Körmend kezdte jobban a meccset, de a félidőben minimális előnnyel vezetett a védekezésben jobban összpontosító Falco. A második félidőben még jobban játszottak a hazaiak, és Perl vezetésével a a szombathelyi csapat végül megnyerte a Körmend elleni meccset.

A magyar férfi kosárlabda bajnokság legnagyobb rangadóját rendezték meg a szombathelyi Savaria Arénában szombat délután, ahol a Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely csapata fogadta a tabella harmadik helyén álló Egis Körmend gárdáját.

A Falco az utóbbi öt meccsén háromszor szenvedett vereséget, és a szombathelyiek edzője, Milos Konakov a Körmend elleni meccs előtt elmondta,

hogy a Bajnokok Ligája és a hazai bajnokság meccsei miatti folyamatos terhelés meglátszott a csapata játékán az utóbbi időszakban.

A Körmend legutóbb a Paks ellen kapott ki a bajnokságban, de a vasiak az előtte lévő öt találkozójukon győztesen hagyták el a pályát.

Jobban kezdte a meccset a Körmend, és nyolc ponttal elhúzott már a meccs elején. A Falco három perc után tudott betalálni Golomán révén (2-8). A negyed feléhez érve két pontra zárkózott fel a hazai csapat, akik szorosabban védekeztek, és emiatt több eladott labdába hajszolták bele a körmendieket (8-10).

A vendégek főleg White és Gordon vezérletével szereztek pontokat, a Falco játékosai főleg a festékből próbált meg kosarakat szerezni.

Az első negyedet a háromból három triplát elsüllyesztő White dobása zárta le, így nyolc ponttal vezetett a Körmend a Savaria Arénában (19-27).

Golomán jól játszott a második negyedben Fotó: Csudai Sándor - Origo

A második negyed elején a szigorúbb védekezés mellett a Falco főleg Baracsra és Golománra játszotta ki a támadásokat, és így két pontra feljöttek a hazaiak (25-27). Percekig nem született kosár, a Körmend a távoli dobásokkal állt hadilábon, a Falco pedig csak Golomán pozíciós játékából tudott pontokat szerezni. A hazaiak a negyed felénél így is át tudták venni a vezetést (29-27).

Mindkét csapat több hibával játszott, és két perccel a félidő vége előtt Keller triplájával három ponttal vezettek a nagyon küzdő hazaiak (36-33). Perl büntetőivel ötpontos Falco-vezetéssel zárult a második negyed (42-37). A Körmend csapatában White 11 pontot, Gordon pedig 9 pontot szerzett a félidőig.

Perl Zoli remekül játszott Fotó: Csudai Sándor - Origo

Savic triplájával közelebb került a harmadik negyed elején az inkább egyéni támadójátékot erőltető Körmend, majd Gordon kosarával már csak két ponttal vezettek a hazaiak (44-42). Keller labdaeladása után White ziccerével pedig már vezetett a Körmend a negyed feléhez érve (48-49). A hazaiaknál a tizenhat pontot dobó Perl próbálta vezetni a támadásokat. Fej-fej mellett haladtak a csapatok három perccel a negyed vége előtt (53-53). Perl triplájára Stoke válaszolt, így döntetlen állásról indult a harmadik negyed (59-59).

Sokat szabálytalankodott a Körmend, főleg az addig 26 pontot dobó és kiválóan játszó Perl Zoltán ellen, akinek a büntetőivel újra vezetést szerzett a Falco (65-61). Azonban nem tudtak nagyon elhúzni a szombathelyiek, mivel több könnyű helyzetet kihagytak a palánk alatt, ezért a Körmend számára maradt még remény a felzárkózásra hat perccel a meccs vége előtt (67-64). A Falco ismét többször is megszerezte a labdát a vendégektől, de Golomán kihagyta a büntetőit (74-67). Perl Zoltán azonban ismét betalált, és ezzel már 31 pontos volt a meccsen a szombathelyiek dobóhátvédje.

A Falco végül jobban használta ki a lehetőségeit, és megnyerte a Körmend elleni találkozót.

Férfi kosárlabda NB I

Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Egis Körmend 79-73 (19-27, 23-10, 17-22, 20-14)

Legjobb dobók: Perl 31, Golomán 13, Baracs 10, illetve White 16, Gordon 15, Stokes 13