Társoldalunk:

Lékai Máté elárulta, hogyan élte meg a hihetetlen izgalmas utolsó fél percet a pályán

2022.01.16. 20:34

A magyar kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság vasárnap esti csoportmérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, most csak három góllal mentek el az elején, nem öttel, mint a hollandok" - kezdte felszabadultan nyilatkozatát Lékai Máté, a nemzeti csapat irányítója.

"Tudtuk, hogy egy élet-halál meccs lesz, amit Bánhidi Bence nélkül kell majd megvívnunk. Mindenki odatette magát, de nyilván nem játszottunk tökéletesen. Ha nem is nyerünk egy ilyen meccsen, de a szurkolóknak látniuk kell, hogy meghalunk a pályán, és akkor felszabadultan jöhetünk le a pályáról."

A veszprémi irányító a mérkőzés epikusra sikerült hajráját így jellemezte: Az utolsó fél percben emberhátrányban voltunk, megbeszéltük, hogy kivédekezzük, ez nem jött össze, ahogyan azt is megbeszéltük, hogy ha bemegy, akkor időt kérünk, és megbeszéljük a figurát. Szerencsére jól alakult, Duarte kilépett rám, Cavalcanti elment a beállóval, így Máthé Dominik be tudta dobni a győztes gólt.

Lékai Máté megint a második félidő elején vette hátára a csapatátFotó: Csudai Sándor - Origo

Lékai a második félidőt a hollandok elleni összecsapáshoz hasonlóan megint igencsak gólerősen kezdte: "Mindig van egy vezér. A második félidő elején lehet, hogy én voltam, a végén pedig Szita Zoltán. Talán a szélsőket nem foglalkoztattuk annyira, mint kellene, ezen Izland ellen változtatnunk kell, mert jó szélsőink vannak, akik jó százalékkal lőnek" - beszélt a rejtett tartalékunkról az irányító.

"Kicsit jobban egymásra talált a csapat és a szurkolók, hálás vagyok azért a hangulatért, ami ma az arénában volt. Mindig azt kérem tőlük, hogy felejtsék el minden gondjukat és őrüljenek meg, ordibáljanak, ujjongjanak, fütyüljenek, mert ez egy soha vissza nem térő alkalom, hogy itthon Európa-bajnokságot rendezhetünk. Legyenek boldogok, próbálják élvezni a meccset, szurkoljanak, mi is megpróbálunk mindent megtenni és akkor mindannyian boldogok leszünk" - beszélt az MVM DOME-ban uralkodó parádés hangulatról Lékai.

"Az első percekben egy kicsit nehezebben indult be a játék, de utána felvettük a ritmust és kezdtük hozni azt a játékot, amit elvárunk magunktól, de még mindig van hova fejlődni" - ezt már a védekezés alapembere, Sipos Adrián mondta.

Nem volt könnyű dolga a Sipos Adrián vezette védőfalunknakFotó: Csudai Sándor - Origo

Lehet, hogy most kezdjük elhinni, hogy az a munka, amit elvégeztünk az elmúlt két és fél évben, az jó. Talán van egy kis nyomás is rajtunk a hazai közönség miatt, ezt nehéz szavakkal leírni, mert most éljük át először, végre kezdjük élvezni ezt. Reméljük, hogy most már beindult a gépezet.

Zártabbak voltunk, próbáltuk inkább a kinti lövéseket engedni, de ez nem mindig sikerült. A második félidőt végig hét a hat ellen játszották, amihez azért más taktikai felfogás kell, de a meccs eredménye azt mutatja, hogy javultunk" - mondta a mieink beállója, aki leginkább védekezésben szokott a pályán lenni.

Azt, hogy a győztes gólt szerző Máthé Dominik miként értékelte a látottakat, ide kattintva olvashatják!