Vágólapra másolva!
A magyar kézilabda-válogatott 31-30-ra legyőzte Portugáliát a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság vasárnap esti csoportmérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Az előrelépés megkérdőjelezhetetlen, most csak három góllal mentek el az elején, nem öttel, mint a hollandok" - kezdte felszabadultan nyilatkozatát Lékai Máté, a nemzeti csapat irányítója.

"Tudtuk, hogy egy élet-halál meccs lesz, amit Bánhidi Bence nélkül kell majd megvívnunk. Mindenki odatette magát, de nyilván nem játszottunk tökéletesen. Ha nem is nyerünk egy ilyen meccsen, de a szurkolóknak látniuk kell, hogy meghalunk a pályán, és akkor felszabadultan jöhetünk le a pályáról."

A veszprémi irányító a mérkőzés epikusra sikerült hajráját így jellemezte:

Lékai Máté megint a második félidő elején vette hátára a csapatát Fotó: Csudai Sándor - Origo

Lékai a második félidőt a hollandok elleni összecsapáshoz hasonlóan megint igencsak gólerősen kezdte: "Mindig van egy vezér. A második félidő elején lehet, hogy én voltam, a végén pedig Szita Zoltán. Talán a szélsőket nem foglalkoztattuk annyira, mint kellene, ezen Izland ellen változtatnunk kell, mert jó szélsőink vannak, akik jó százalékkal lőnek" - beszélt a rejtett tartalékunkról az irányító.

Mindig azt kérem tőlük, hogy felejtsék el minden gondjukat és őrüljenek meg, ordibáljanak, ujjongjanak, fütyüljenek, mert ez egy soha vissza nem térő alkalom, hogy itthon Európa-bajnokságot rendezhetünk. Legyenek boldogok, próbálják élvezni a meccset, szurkoljanak, mi is megpróbálunk mindent megtenni és akkor mindannyian boldogok leszünk" - beszélt az MVM DOME-ban uralkodó parádés hangulatról Lékai.

"Az első percekben egy kicsit nehezebben indult be a játék, de utána felvettük a ritmust és kezdtük hozni azt a játékot, amit elvárunk magunktól, de még mindig van hova fejlődni" - ezt már a védekezés alapembere, Sipos Adrián mondta.

Nem volt könnyű dolga a Sipos Adrián vezette védőfalunknak Fotó: Csudai Sándor - Origo

Zártabbak voltunk, próbáltuk inkább a kinti lövéseket engedni, de ez nem mindig sikerült. A második félidőt végig hét a hat ellen játszották, amihez azért más taktikai felfogás kell, de a meccs eredménye azt mutatja, hogy javultunk" - mondta a mieink beállója, aki leginkább védekezésben szokott a pályán lenni.

Azt, hogy a győztes gólt szerző Máthé Dominik miként értékelte a látottakat, ide kattintva olvashatják!