Társoldalunk:

Bánhidi Bence: Nem hiszem, hogy még egyszer az életünkben lesz egy ilyen lehetőségünk

2022.01.18. 20:27

A magyar kézilabda-válogatott 31-30-ra kikapott Izlandtól a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság kedd esti csoportmérkőzésén. A találkozó után a főszereplők értékelték a látottakat.

"Nagyon szerettünk volna továbbjutni, csalódottak voltunk. Végig harcoltunk, nem akarom a bírókat hibáztatni, de egy-két kétes ítéletnél én is úgy éreztem, hogy a miénk kellett volna, hogy legyen a labda, vagy legalább egy faultot kaphattunk volna. 31 gólt dobtunk, azzal nem volt gond, az első félidőben még szellősebb volt a védekezésünk" - mondta Bodó Richárd a mérkőzés után.

Jöttek az extra gondolatok, extra gólok, extra helyzetek, Mikler Roland és Székely Márton is belekapott pár lövésbe, talán szerencsétlenség is, hogy ez történt velünk, sajnálom, hogy így alakult. Szerettünk volna még négy meccset hazai közönség előtt játszani. Szeretném megköszönni a szurkolóknak, hogy végigkísérték ezt a három meccset, fantasztikus hangulatot teremtettek" - a balátlövő nem feledkezett el az MVM DOME közönségéről sem.

Bánhidi Bence szerint egy soha vissza nem térő alkalmat szalasztott el a magyar válogatottFotó: Csudai Sándor - Origo

"Nem is tudok mit mondani, óriási csalódottság van bennem, mert egy ilyen lehetőséget elszalasztani óriási hiba. Nem hiszem, hogy bárkinek az életében még egyszer lesz egy olyan lehetősége, hogy hazai rendezésű Európa-bajnkságon 20 ezer néző előtt játszhasson" - ezt már Bánhidi Bence, a magyar válogatott beállója mondta.

A hat góllal záró játékos a Hollandia elleni bokasérülése után visszatérve is a mieink egyik legjobbja tudott lenni. Lehet, hogy sokkal többet foglalkoztunk a szurkolókkal, mint a kézilabdával. Úgy tekintettünk erre, mint egy nyomásra, nem pedig mint egy lehetőségre.

Ha valaki egy topjátékos akar lenni, akkor mindegy, hogy 500 ember vagy 20 ezer ember szurkol a lelátón. Tudom, hogy nem ugyanaz a kettő, de akkor is a saját játékoddal kell elsősorban foglalkoznod, a többi a meccs után következik" - beszélt a hazai pálya nyújtotta előnyökről és hátrányokról Bánhidi, aki szerint a közönség mindent megtett, és a csapat többi tagjához hasonlóan szintén nagyon szeretett volna a középdöntőben játszani.