Társoldalunk:

Újabb koronavírusos játékosok vannak a német kézilabda-válogatottnál

2022.01.18. 15:47

Hétfőn öt játékos koronavírustesztje hozott pozitív eredményt a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságon szereplő német válogatottnál, amelyhez kedden újabb esetek társultak.

Hétfőn Andreas Wolff, Kai Häfner, Luca Witzke, Timo Kastening és Lukas Mertens tesztje lett pozitív, így Julius Kühnnel és Hendrik Wagnerrel együtt hét játékos nem állhatott Alfred Gislason szövetségi kapitány rendelkezésére, ehhez jött még két játékos kedden.

A csapat egyik kapusa, Till Klimpke és Marcel Schiller is kidőlt a sorból a kedd esti meccs előtt. A kapitány így az összes cseréjét használhatja majd, miután Johannes Bitter, Rune Dahmke, Sebastian Firnhaber, Paul Drux és and Fabian Wiede PCR-tesztje is negatív lett. A németeknek összesen 14 játékosa maradt.

Till Klimpke is kidőlt a sorbólForrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat

Várhatóan Bitternek 60 percet kell majd védenie, de Dahmke is csere nélkül maradt.

A németek ellenfele Pozsonyban a lengyel válogatott lesz a csoportkör utolsó fordulójában. A meccs tétje a D csoport első helyének megszerzése, ugyanis már mindkét együttes biztosította továbbjutását a középdöntőbe.

A megfertőződött kézilabdázókat elkülönítették, a szövetség pedig a Bundesliga-klubokkal és az európai szövetséggel egyeztet új játékosok becseréléséről.

A kontinenstorna szabályai szerint akinek pozitív lesz a tesztje, legalább öt napig karanténban kell maradnia, és ezután is csak két negatív PCR-teszttel állhat újra edzésbe.

Sérülés és koronavírusos megbetegedés miatt korábban már elveszítette hét játékosát Gislason kapitány.