Társoldalunk:

Telefonon rúgták ki a magyar kéziválogatott korábbi kapitányát

2022.01.19. 19:23

Ljubomir Vranjest szerdán menesztették a szlovén férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, miután a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon minden idők legrosszabb helyezését (16.) produkálta a csapat.

A szlovén szövetség (RZS) honlapjának beszámolója szerint Franjo Bobinac elnök szerdán telefonon beszélt a szerb származású svéd edzővel, és egyetértettek abban, hogy változásra van szükség a nagy csalódást jelentő eredmény után. A szövetség elnöksége később rendkívüli ülést tartott, amelyen megvonta a bizalmat Vranjestől, akinek a szerződését közös megegyezéssel szüntetik meg.

Ljubomir Vranjes korábban a Veszprémet és a magyar válogatottat is irányítottaForrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Adam Ihse

A játékosként svéd színekben olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok 2017-ben és 2018-ban a Telekom Veszprém vezetőedzője és a magyar férfiválogatott szövetségi kapitánya volt. A klubcsapattal megnyerte a Magyar Kupát, a bajnoki döntőt viszont elveszítette a Pick Szegeddel szemben. A válogatottal a horvátországi Európa-bajnokságon 14. lett, ami a jelenleg is zajló kontinenstornán megszerzett 15. helyezésig a legrosszabb magyar szereplés volt.

A szlovénokkal két éve negyedik lett az Európa-bajnokságon, tavaly kilencedik a világbajnokságon. Az idei kontinenstornán Debrecenben legyőzték Észak-Macedóniát, viszont Montenegrótól és Dániától kikaptak, így nem jutottak tovább a középdöntőbe. A 16. helyezés a szlovénok legrosszabb pozíciója az Európa-bajnokságon.

A hírek szerint Vranjes az újabb menesztése ellenére nem lesz sokáig munka nélkül, a Mannheimer Morgen ugyanis úgy értesült, napokon belül kinevezik a német élvonalban szereplő Rhein-Neckar Löwen vezetőedzőjének.