Társoldalunk:

A svédek nyerték a következő férfi kézi-vb két házigazdájának Eb-meccsét

2022.01.21. 19:28

A következő világbajnokság két házigazdájának meccsét Svédország nyerte, miután a középdöntő második fordulójában xxx legyőzte Lengyelországot.

A négyszeres Európa-bajnok, az előző világbajnokságon ezüstérmes svédek a csoportkörben ezúttal mondhatni botladoztak, hiszen a spanyoloktól viszonylag simán kikaptak, míg a csehekkel csak döntetlent játszottak, miközben a lengyelek simán verték az osztrákokat és a fehéroroszokat, és ugyanilyen simán kaptak ki a németektől. A középdöntős csoportkör első fordulójában aztán csütörtökön a norvégok nagyon elverték a lengyeleket (31-42), míg a svédek a vártnál talán nagyobb különbséggel győzték le 29-23-ra az oroszokat.

Az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, 5-4-ig az volt a legnagyobb hír, hogy az előző négy meccs mindegyikén legfeljebb egyszer hibázó svéd szélső, Hampus Wanne már két hibánál járt. 6-5-ös vezetésük után aztán a svédek lőttek zsinórban négy gólt, és elléptek 10-5-re. Wanne ekkor már összekapta magát, három gólnál járt, míg Sandell és Godfridsson kettő-kettőnél. A legnagyobb különbséget az jelentette, hogy a svédek sokkal hatékonyabban védekeztek: a szünetig Thobias Thulinnak mindössze tizenegy lövéssel kellett szembenéznie, amiből ötöt megfogott, miközben Mateusz Korinecki kapujára záporoztak a lövések, és a 19-ből csak hatot hárított.

Nem meglepő, hogy a svédek a félidőre gyakorlatilag eldöntötték a meccset, és 14-6-os előnnyel mehettek szünetre. A lengyelek hat lőtt gólja negatív rekord az Eb-k történetében.

A második félidő elején Thulin négy újabb bravúros védésének köszönhetően Godridsson góljával már a 35. percre meglett a közte tíz, 17-7-et mutatott ekkor az eredményjelző – mindezt úgy, hogy a svédek sem játszottak csúcsformában. Azonban így is képesek voltak minden lengyel gólra kettővel válaszolni.
Az utolsó tíz percnek is tízgólos svéd vezetéssel vágtak neki a csapatok, a skandinávoknál ekkor már csak a cserék, vagy éppen azok cseréi játszottak, és még az is megesett, hogy lengyelek zsinórban négy gólt lőttek, és 12-24 után feljöttek 16-24-re, végül azonban a félgőzzel játszó svédek tíz góllal nyertek.

A lengyelek legalább azt a szégyent elkerülték, hogy megdöntsék a horvátok 15 lőtt gólos negatív rekordját. 

Eredmény, középdöntő, II.csoport, 2. forduló:
Svédország - Lengyelország 28-18 (14-6)