Társoldalunk:

Nem maradt kapusa a holland kéziválogatottnak az Eb-n

2022.01.21. 12:45

Az olimpiai bajnok Franciaország 34-24-re győzte le pénteken a magyar-szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjében a torna meglepetéscsapatát, Hollandiát. A vereség ellenére a kapusra, Bart Ravensbergenre nem lehetett panasz, aki tíz védéssel zárta az összecsapást. A találkozó után elvégzett koronavírus-tesztje viszont pozitív lett, így elfogytak a kapusok a hollandoknál.

A holland szövetség a hivatalos csatornáin keresztül tudatta, hogy január 20-án, csütörtökön este a csapat tagjain PCR-tesztet végeztek, amelynek a eredménye péntek reggelre meg is érkezett. Ebből pedig kiderült, hogy a korábbi fertőzések után a kapus, Bart Ravensbergen koronavírus-tesztje is pozitív lett. A játékost azonnal elkülönítették a társaitól.

Bart Ravensbergen is elkapta a koronavírustFotó: Csudai Sándor - Origo

Mivel a másik kapus Dennis Schellekens tesztje tegnapelőtt lett pozitív, így a 41 éves kapusedző, Gerrie Eijlers is pályára lépett a meccs hajrájában tegnap este Franciaország ellen. Ráadásul nem is akárhogyan teljesített, négy lövésből hármat megfogott, így 75 százalékos hatékonysággal zárt. 

A hollandok nem tehettek mást ebben a helyzetben, mint hogy behívták René de Knegt, aki péntek délután repül Budapestre. Érkezéskor negatív PCR-teszten kell átmennie, mielőtt csatlakozhat a csapathoz.

Jelen pillanatban Jeffrey Boomhouwer, Robin Schoenaker, Iso Sluijters, Dennis Schellekens és Bart Ravensbergen van elszigetelve a csapattól koronavírus-fertőzés miatt. 

A középdöntőben a hollandok következő ellenfele Montenegró (január 22.) lesz, majd Dánia (január 24.) és Horvátország (január 26.) következik.