Társoldalunk:

Szezon végén visszavonul a Győri Audi ETO olimpiai bajnok klasszisa

2022.01.21. 17:58

Amandine Leynaud, a Győri Audi ETO KC olimpiai, világ- és Európa-bajnok francia kézilabdakapusa pénteken bejelentette, hogy a szezon végén befejezi pályafutását.

A 35 éves játékos 2018 nyarán csatlakozott a magyar csapathoz, amellyel Bajnokok Ligája-győzelmet, bajnoki címet és Magyar Kupa-elsőséget is ünnepelhetett.

"Életem legnehezebb döntése volt, hogy kimondjam: nyáron befejezem a kézilabdás karrieremet. Úgy érzem, ennek most jött el az ideje" - idézi a klub honlapja Leynaud nyilatkozatát.

Hozzátette, győri színekben mindent megnyert és elért, amit szeretett volna, és még mindig tele van energiával, motivációval, ezért az a célja, hogy az utolsó idényében is segítse a csapatot a közös célok elérésében.

Amandine Leynaud éveken át volt biztos pont a francia válogatott és aktuális klubja kapujában isForrás: DPPI via AFP/Vincent Curutchet

"Szeretném, ha a csúcson fejezhetném be pályafutásomat a klubomban is" - mondta.

Bartha Csaba klubelnök elmondta, Leynaud az elmúlt években tudatosan építette az élsportot követő életét is: kapusedzői licencet szerzett és bekapcsolódott a francia utánpótlás és felnőtt válogatott munkájába.

A tapasztalt játékos korábban a Metz, a román Ramnicu Valcea és az északmacedón Vardar Szkopje együttesét erősítette, győri színekben eddig 131 tétmérkőzésen lépett pályára és hat gólt is lőtt.