Elhagyta a horvát kézilabda-válogatottat a Pick Szeged kapusa

handball Horizontal
Denmark's Mikkel Hansen (R) tries to score as Croatia's goalkeeper Mirko Alilovic defends during the Men's European Handball Championship match between Denmark and Croatia in the MVM Dome arena in Budapest, Hungary, on January 22, 2022. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Kisebb sérülés miatt elhagyta a magyar-szlovák közös rendezésű kézilabda Európa-bajnokságon szereplő horvát válogatottat a Pick Szeged kapusa, Mirko Alilovic.

A hírről a horvát kézilabdaszövetség közösségi oldalán számoltak, ahol egyfelől köszönetet mondtak a 36 éves kapusnak, másfelől jelezték, hogy amit felépül, továbbra is számítanak rá.

A több meghatározó játékosát - különösen a támadásban és védekezésben is rendkívül fontos szerepet betöltő, Domagoj Duvnjakot, Luka Stapancicot, Igor Karacicot - nélkülöző horvát csapat messze a szokott formája alatt teljesített. A csoportjából a franciák elleni sima vereség után Szerbiát és Ukrajnát legyőzve ugyan továbbjutott, a középdöntőben viszont Dániától, illetve óriási meglepetésre Montenegrótól is kikaptak, így már biztos, hogy a 7-12. hely között zárják a tornát.