Vágólapra másolva!
A kézilabdavilág talán két legnagyobb még aktív legendája, a dán Mikkel Hansen és a francia Nikola Karabatic is elképesztő mérföldkövet ért el a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság hétfői játéknapján.

Hogy miért érdemes annak ellenére is kilátogatni a népligeti MVM DOME-ba, hogy a magyar válogatott már sajnos egy hete nincs versenyben? Az olyan sztárok miatt, mint amilyen Mikkel Hansen vagy Nikola Karabatic.

Hétfő este Hansen hatszor talált a kapuba csapata Hollandia elleni kiütéses győzelme során, így Gudjon Valur Sigurdsson és Nikola Karabatic után a dánok kiváló balátlövője lett a harmadik olyan játékos az Eb-k történetében, aki elérte a 250 gólt.

Karabatic számára szintén emlékezetesre sikerült hétfői fellépése: a legenda kiharcolt egy piros lapot a vele szemben durván szabálytalankodó montenegrói Vasko Sevaljevicnek, és még pályafutása 1250. gólját is megszerezte a francia válogatott mezében.

Mivel Hansen már 34, Karabatic pedig 37 esztendős, ezért minden egyes alkalom, amikor a pályán láthatjuk őket, hatalmas ajándék. Életkorukból kifolyólag mindkettejük pályafutásában a 2024-es párizsi olimpia lehet az utolsó állomás, ameddig már nincs sok hátra.

Míg a Paris Saint-Germain csapatában egymás oldalán harcolnak a klub történetének első Bajnokok Ligája-trófeájáért, addig szerda este 20:30-tól a budapesti arénában egymás ellen lépnek majd pályára.

Annak a meccsnek az lesz a kérdése, hogy vajon Franciaország az olimpiai döntő után ismét meg tudja-e verni a világbajnok Dániát, vagy Nikolaj Jakobsen együttese visszavág a tokiói vereségért? Ha sikerül a bosszú, akkor az a franciák középdöntős kiesését is jelentheti, amennyiben a délután folyamán Izland legyőzi Montenegrót.