Vágólapra másolva!
Újabb két német játékos koronavírustesztje lett pozitív a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, így már az eredeti keretből már 15-en betegedtek meg.

A németek már az előző, Svédország elleni mérkőzésen is végtelenül tartalékosak voltak, hiszen az eredetileg benevezett keretükből mindössze hét játékos volt hadra fogható, de így is helytálltak, mégha 25-21-re kikaptak is.

Hétfőn aztán újabb két játékosnak, a THW Kiel klasszis beállósának, a német védelem legfontosabb tagjának, Patrick Wienceknek, illetve Simon Ernstnek is pozitív lett a COVID-tesztje, így újabb cseréket kell eszközölnie Alfred Gislason szövetségi kapitánynak, hogy a csapat ki tudjon állni Oroszország ellen a pozsonyi középdöntős csoport utolsó meccsén. A németek legjobb esetben, azaz egy győzelemmel is legfeljebb a 4. helyen zárhatnak a csoportban, így már biztosan nem vár rájuk több mérkőzés a tornán.

És a játékosok mellett még egy stábtag tesztje is pozitív lett, aki a válogatott sportigazgatójának elmondása szerint nem szokott a kispadon ülni a mérkőzéseken.