Vágólapra másolva!
A Sopron Basket női kosárlabdacsapata szerdán 21 órától a Galatasaray gárdáját fogadja az Euroliga 13. fordulójában, a soproni Novomatic Arénában. A magyar csapatra komoly erőpróba hárul, hiszen a soproni kosaras lányok három Euroliga meccset játszanak egy héten belül. A Galatasaray csapata után szombaton pedig újabb török ellenfél, a Fenerbache vár a soproni kosaras lányokra az Euroligában.

A magyar bajnokcsapat a női kosárlabda Euroliga előző fordulójában óriási győzelmet aratott a Dinamo Kurszk otthonában. A Határ Bernadett-Gabby Williams-Briann January-Fegyverneky Zsófia-Jelena Brooks kezdőötössel felálló soproniak félidőben tizenöt pontos hátrányban voltak, de a második félidőben megfordították az állást, és megnyerték a mérkőzést az orosz ellenfelükkel szemben.

A magyar bajnokság hétvégi fordulójában a Sopron Basket könnyed sikert aratott a VBW CEKK Cegléd otthonában, ahol a sérüléséből felépülő Czukor Dalma remek teljesítményt nyújtott: a válogatott bedobó 18 perc játékidő alatt 14 ponttal, közte 4/4 triplával segítette csapatát. Dalma jó játékára a török Galatasaray ellen is szükség lesz.

Az Euroliga csoportban és a török bajnokságban is a hatodik Galatasaray komoly játékerőt képvisel. A két csapat őszi meccsén a hazai pályán játszó Galatasaray végig vezetve 67-61-re nyert a magyar csapat ellen. A török gárda azóta erősődött is, mivel leigazolták az amerikai hátvédet, Kelsey Plumot,

akinek kiváló egy az egy elleni játéka még inkább fejtörést okozhat a soproni játékosoknak védekezésben.

Plum az előző fordulóban a Girona elleni győzelem alkalmával is bizonyította, hogy nagy erősítés a török csapatnak.

Kelsey Plum remekül játszott a Girona ellen Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Mehmet Murat Onel

A frissen igazolt Kaela Davis is egyre inkább megtalálja a helyét a csapatban. Az irányító Bilgic szintén remekül teljesít idén, ráadásul a kiélezett pillanatokban nagy dobásokra is képes. A Sopronnak kulcsfontosságú lesz,

hogy csapatszinten, egymást kisegítve mennyire tudnak majd a védekezésből támadásba átmenni, és hazai pályán több, könnyű kosarat szerezni.

A Kurszk elleni kimerítő csata után újabb kemény próba előtt a soproni kosarasok Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Sopron Basket másodedzője, Laczka Miklós szerint a sokoldalú center Anete Steinberga sérülése után az őt helyettesítő Gulcan egyre inkább megtalálja a saját játékát a centerpozícióban.

- árulta el Laczka Miklós a wbasket.hu-nak. A Sopron Basket legjobb teljesítményét nyújtó játékosának, Határ Bernadettnek is kemény feladata lesz, mivel Tina Krajisnikkal kell küzdeni a palánkok alatt.

A szerb klasszis 30.5 perc alatt 17.6 pontot, 9 lepattanót és 2.5 gólpasszt átlagolt eddig.

A hazai pálya a Sopron mellett szól és még mindig reális az esély az első négybe kerülni kedvező pozícióból, de a Galatasaray és a Fenerbache elleni meccsek nagyon megterhelő feladatok lesznek a soproni játékosok számára.

A magyar bajnok tájékoztatása szerint az isztambuli hóhelyzet miatt a Galatasaray nem tudta kedden elhagyni Törökországot, miután minden repülőjáratot töröltek. A találkozóra eredetileg 18 órakor került volna sor, de így a mérkőzés szerdán 21 órakor kezdődik a Novomatic Arénában.