Magyar résztvevője is lesz a kézilabda Európa-bajnokság döntőjének

2022.01.29. 09:29

A legrangosabb küldést kapta a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság végjátékában Soós Balázs.

A Magyar Kézilabda Szövetség nemzetközi igazgatója január 30-án, vasárnap az új budapesti kézilabda arénában 18 órától sorra kerülő Spanyolország–Svédország Európa-bajnoki döntő egyik delegátusa, azaz versenybírója lesz.

Soós Balázs már a korábbi években, a többi között a 2021. januári férfi világbajnokságon és a nyári olimpián is számos mérkőzésen működött közre versenybíróként, dolgozott a Franciaország-Egyiptom elődöntőn és a Spanyolország-Egyiptom bronzmérkőzésen is Tokióban, a mostani Európa-bajnoki döntő pedig újabb elismerés számára, amihez sok szeretettel gratulálunk! – mondta el Horváth Gabriella, a Magyar Kézilabda Szövetség főtitkára.

Vasárnap jön a részben hazai rendezésű kézilabda-Eb döntője, amit Budapesten rendeznek majd megFotó: Csudai Sándor - Origo

Soós Balázs Andorka Sándor nyomdokaiba lép a mostani küldéssel, hiszen másodszor lesz magyar versenybíró férfi Eb-döntőn, a 2021-ben elhunyt legendás sportdiplomata közreműködött a 2006-os Franciaország-Spanyolország találkozó svájci fináléjában, valamint a 2004-es és 2006-os női kontinensviadal utolsó mérkőzésein.

Az Európa-bajnoki döntő játékvezetői a német Robert Schulze és Tobias Tönnies lesznek. Érdekesség, hogy a kettős vezette 2013-ban a magyarországi férfi ifjúsági világbajnokság Dánia–Horvátország (32-26) fináléját is.

Ajánlataink