Vágólapra másolva!
A Ferencváros 30-25-re kikapott a francia Brest Bretagne otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójából szombat estére halasztott mérkőzésen.

A magyar csapat keretéből ezúttal Julia Behnke és Bíró Blanka hiányzott, előbbi térdműtét, utóbbi kisebb sérülés miatt. A találkozót eredetileg január 16-án rendezték volna, de koronavírusos megbetegedések miatt az FTC akkor nem tudott elutazni Franciaországba.

Pontosabb támadójáték és hatékonyabb védekezés jellemezte a hazaiakat a meccs elején, így a 19. percben már 12-8 volt az állás, ezért Elek Gábor vezetőedző időt kért. Helene Fauske vezérletével, illetve Cléopatre Darleux védéseinek köszönhetően a folytatásban is őrizte előnyét az előző idény BL-ezüstérmese, amely a szünetben 19-16-ra vezetett.

A második félidő elején egy 3-0-s sorozattal felzárkózott a magyar csapat, de ezután kétszer is másfél percig kettős emberhátrányban kellett játszania. Az első alkalommal a franciák ismét lendületbe kerültek és Fauske góljaival 27-21-re elhúztak. A Ferencváros támadásban, védekezésben és kapusteljesítményben sem tudta felülmúlni ellenfelét, így nem volt esélye közel kerülni hozzá.

A mezőny legeredményesebb játékosa Fauske volt 13 góllal, a vendégek világbajnok holland jobbszélsője, Angela Malestein tíz találatig jutott. A kapusok közül Darleux 19, Janurik Kinga kilenc védéssel zárt.

A hat győzelemmel, két döntetlennel és három vereséggel csoportja negyedik helyén álló FTC jövő szombaton az orosz Rosztov-Dont látja vendégül Érden, a 11 sikerrel rendelkező, ötszörös BL-győztes Győri Audi ETO KC pedig egy nappal később a CSZKA Moszkva otthonában lép pályára.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör,
a 10. fordulóból elhalasztott mérkőzés, A csoport:
Brest Bretagne (francia) - FTC-Rail Cargo Hungaria 30-25 (19-16)