Vágólapra másolva!
A Váci NKSE 29-27-re kikapott a francia Chambray Touraine otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének első fordulójából szombatra halasztott mérkőzésen.

A magyar csapatból ezúttal Bukovszky Anna és Helembai Fanny hiányzott. A találkozót eredetileg január 8-án rendezték volna, de a francia együttes akkor koronavírusos megbetegedések miatt nem tudott kiállni.

A hangulattalan, alacsony színvonalú mérkőzésen a dán Ida Lagerbon góljaival már az első negyedórában ellépett a Chambray. A váciak egysíkúan, sok hibával kézilabdáztak, gyengén védekeztek, ezért Ottó Katalin vezetőedző 9-4-es hátrányban időt kért.

A Váci NKSE nem járt sikerrel Franciaországban Forrás: Váci NKSE, Facebook

Csapata nyolc percen át nem talált a hálóba, majd Ballai Borbála góljaival igyekezett tartani a különbséget, a szünetben azonban már 18-11 volt az állás a sokkal magabiztosabban, kevesebb hibával játszó franciák javára. Az első félidőben házigazdák mindössze öt, a vendégek viszont 13 lövést hibáztak el.

A második felvonás elején Hámori Konszuélát piros lappal kizárták, sőt mivel ellenfele felé rúgott, a kék lapot is felmutatta a játékvezető, vagyis fegyelmi tárgyalás vár rá. Csapata ennek ellenére lendületben maradt és felzárkózott 22-20-ra, de egy 4-0-s sorozattal ismét könnyedén elhúzott a Chambray, és ezzel eldöntötte a meccset. A találkozó három váci góllal zárult, ám az egyenlítésre már nem volt esélye a magyar csapatnak.

Kácsor Gréta, illetve Ida Lagerbon egyformán hét találattal zárt, Pásztor Bettina negyven lövésből tizet védett ki.

A három vereséggel álló váciak egy hét múlva a dán Viborg HK otthonában szerepelnek. A két győzelemmel rendelkező Mosonmagyaróvár jövő héten pénteken és vasárnap is a norvég Sola HK vendégeként lép pályára.

Női kézilabda Európa-liga, csoportkör, az 1. fordulóból elhalasztott mérkőzés, D csoport:
Chambray Touraine (francia)-Váci NKSE 29-27 (18-11)