Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely szoros mérkőzésen kikapott Vilniusban szerdán a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája középdöntőjének második fordulójában.

A magyar bajnok és kupagyőztes - amely csoportelsőként jutott tovább a BL első szakaszából - múlt kedden hazai vereséggel kezdte a középdöntőt, mivel erősen tartalékosan 79-73-ra kikapott a spanyol Tenerifétől. Milos Konakov vezetőedző együttese immár teljes kerettel utazott el a Vilniushoz, amely ugyancsak alulmaradt a nyitókörben.

A fennállása során BL-ben először 16 közé jutott Falco eredményesen játszott a mérkőzés első felében, a nagyszünetig hétpontos előnyt harcolt ki.

A 46-53-ról indult harmadik negyedben azonban a hazaiak felzárkóztak, majd az utolsó szakaszban fordítottak. Az NB I-et 16/3-as mérleggel vezető szombathelyieknek volt esélyük a győzelem kiharcolására, az utolsó percben kétszer is egy pontra megközelítették a litvánokat. A vendéglátók hét másodperccel a vége előtt hárompontost rontottak, de a lepattanót megszerezték, így időkérésük után megint ők jöttek. Gyors szabálytalanság két büntetőt ért a számukra, amit értékesítettek, a magyar időkérés után pedig Benke Szilárd próbálkozott hárompontossal - sikertelenül - egy másodperccel a vége előtt.

A Falco szoros meccsen kapott ki Fotó: Csudai Sándor - Origo

A középdöntő 16 csapata márciusig oda-visszavágó alapon küzd meg egymással négy kvartettben, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek majd a negyeddöntőbe.

A vasi csapat jövő kedden a francia Strasbourgot fogadja.

Férfi kosárlabda BL, középdöntő, L csoport, 2. forduló:
Vilnius (litván) - Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely 91-88 (25-27, 21-26, 18-14, 27-21)

A magyar csapat legjobb dobói: Benke 17 pont, Perl 16, Váradi 13