Vágólapra másolva!
A Mosonmagyaróvár 27-22-re kikapott a norvég Sola HK vendégeként a női kézilabda Európa-liga csoportkörének negyedik fordulójában, vasárnap Stavangerben.

A magyar csapat keretéből Pásztor Noémi, Ana Kojic, Stranigg Zsófia és Lancz Barbora is hiányzott. A norvégoknál ezúttal is ott volt a pályán az olimpiai, háromszoros világ- és ötszörös Európa-bajnok balszélső, Camilla Herrem.

Támadásban és védekezésben is jól kezdett a Mosonmagyaróvár, amely szemmel láthatóan a pénteken 31-26-ra elveszített mérkőzés tapasztalatait felhasználva készült fel az újabb találkozóra. Két góllal elléptek a vendégek, ám lendületük csak a huszadik percig tartott. Ezt követően már nem tudtak olyan ritmusos támadásokat vezeti, egyre több volt az eladott labda, a norvégok viszont gyors akciókkal fordítottak, a szünetben pedig 16-12-re vezettek.

Másodszor is kikapott a Mosonmagyaróvár a Sola otthonában Forrás: MKC

A második félidő elején a Mosonmagyaróvár remek védekezése és Szemerey Zsófi bravúros védései miatt a Sola több mint hat percig nem talált a hálóba (16-15). A hullámzó meccs folytatásában a hazaiak ismét elhúztak, így az ötvenedik percben 24-18-nál eldőlni látszott a találkozó.

Ezt követően sorozatban háromszor talált be a magyar együttes, Mistina Kitty pedig két büntetőt is kivédett néhány másodpercen belül, ám végül ez sem bizonyult elegendőnek a pontszerzéshez.

A norvégoknál Maja Magnussen hét, Camilla Herrem hat gólig jutott, a túloldalon Török Lilly, Tanja Asanin és Tóth Gabriella egyaránt négyszer talált be. Szemerey Zsófia 37 lövésből 18-at kivédett.

A két győzelemmel és két vereséggel álló Mosonmagyaróvár jövő szombaton a francia ES Besancon otthonában szerepel, a négy vereséggel rendelkező Váci NKSE pedig egy hét múlva az ugyancsak francia Chambray Touraine együttesét látja vendégül a második számú európai kupasorozat csoportkörében.

Női kézilabda Európa-liga, csoportkör, 4. forduló, A csoport:
Sola HK (norvég)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 27-22 (16-12)