Vágólapra másolva!
A Falco KC Szombathely hazai pályán kikapott kedden a francia Strasbourgtól, így harmadik mérkőzését is elvesztette a férfi kosárlabda Bajnokok Ligája középdöntőjében.

A magyar bajnok és kupagyőztes - amely csoportelsőként jutott tovább a BL első szakaszából - két hete hazai vereséggel kezdte a középdöntőt, amikor erősen tartalékosan 79-73-ra kikapott a spanyol Tenerifétől. Milos Konakov vezetőedző együttese a múlt szerdai folytatásban - immár teljes kerettel - nagy csatában 91-88-ra alulmaradt Vilniusban, így nyeretlenül várta a harmadik kört.

Perl Zoltán 21 pontja is kevés volt a sikerhez Forrás: FIBA

Az 1/1-es mérleggel álló Strasbourg eleinte nem találta a fogást a BL-ben először 16 közé jutott Falcón, amely szinte végig vezetett a nyitónegyedben, de legfeljebb öt ponttal tudott ellépni. A második szakaszt 9-6-tal kezdte a vasi csapat, főként a válogatott Perl Zoltán és Golomán György jóvoltából. A franciák azonban 27-23 után egy 9-0-s rohammal fordítottak, és - noha szinte minden statisztikai mutatóban rosszabbul álltak - a nagyszünetben 36-33-ra vezettek.

Térfélcsere után az NB I-et 16/3-as mérleggel vezető szombathelyiek egyre jobban leszakadtak, és nemsokára már 11 pontos hátrányban voltak. A 29. percre sikerült két pontra felzárkózni - Perl ekkor 16 pontnál tartott -, de az utolsó játékrész 54-61-ről indult. Ebben már nem következett be újabb fordulat, 61-76-nál, 4 perccel a vége előtt pedig eldőlt az összecsapás, amelynek hazai részről Perl lett a legjobbja 21 ponttal.

A középdöntő 16 csapata március végéig oda-visszavágó alapon küzd meg egymással négy kvartettben, ezután a csoportok első és második helyezettjei kerülnek majd a negyeddöntőbe.
A vasi csapat március 9-én a Teneriféhez látogat.

Férfi kosárlabda BL, középdöntő, L csoport, 3. forduló:
Falco-Volvo Alpok Autó Szombathely - Strasbourg (francia) 63-85 (18-17, 15-19, 21-25, 9-24)
A magyar csapat legjobb dobói: Perl 21 pont, Golomán 11, Váradi 10