Vágólapra másolva!
A Mosonmagyaróvár 34-24-re kikapott a francia ES Besancon otthonában a női kézilabda Európa-liga csoportkörének ötödik fordulójában, szombat este, ezzel eldőlt, hogy biztosan nem jut tovább a negyeddöntőbe.

A magyar csapatból Babinszky Lara, Csekő Brigitta, Stranigg Zsófia, Lancz Barbora és Pásztor Noémi is hiányzott, így csupán tíz mezőnyjátékos és két kapus állt Gyurka János vezetőedző rendelkezésére.
Jól kezdtek a vendégek, ám a franciák csakhamar átvették a játék irányítását. A kilencedik percben még csak 6-5-re vezetett a Besancon, amely egyre jobban védekezett, és gyors ellenakciókkal 12-6-ra elhúzott. Tíz perc alatt csupán egyszer talált be a Mosonmagyaróvár, amelynek védekezése a folytatásban sem javult, így a 25. percben már tíz találat volt a hátránya. Gyurka János már másodszor kért időt, de ennek csak annyi hatása volt, hogy a szünetig nem nőtt tovább a különbség.

Sok volt a hiba mindkét oldalon a második félidő első felében, a magyar csapat hátránya a 47. percre két góllal csökkent (26-18), ám sérülés miatt elveszítette válogatott irányító-átlövőjét, Tóth Esztert. A franciák 30-19-es állás után némileg kiengedtek, a Mosonmagyaróvár játékosai az utolsó erőtartalékaikat mozgósítva egy 4-1-es sorozattal ismét közelebb férkőztek ellenfelükhöz, ám a hajrá a Besanconnak sikerült jobban, és végül 34-24-re nyert.

Ismét kikapott és már nem juthat tovább a Mosonmagyaróvár a kézilabda Európa-ligában Forrás: Facebook/Mosonmagyaróvári Kézilabda Club/Csapo Balazs

Mivel a két együttes győri meccsét 38-30-ra nyerték meg a magyarok, az egymás elleni eredmények nem nekik kedveznek, így a csoport további mérkőzéseitől függetlenül eldőlt, hogy a Mosonmagyaróvár nem juthat tovább a negyeddöntőbe.

A hazaiaknál Aleksandra Rosiak nyolc, Camille Aoustin hat gólt lőtt, Roxanne Frank tíz lövést védett. A vendégeknél Tóth Eszter hat találatig jutott, Szemerey Zsófia pedig 12 lövést hárított.

A négy vereséggel álló Váci NKSE - amely már szintén nem juthat tovább - vasárnap a francia Chambray Touraine együttesét fogadja, a két győzelemmel és három vereséggel rendelkező Mosonmagyaróvár pedig jövő vasárnap a horvát Lokomotiva Zagreb ellen, Győrben zárja a második számú európai kupasorozat csoportkörét.

Eredmény, csoportkör, 5. forduló, A csoport:
ES Besancon (francia)-Motherson Mosonmagyaróvári KC 34-24 (19-9)
lövések/gólok: 55/34, illetve 45/24
gólok hétméteresből: 5/2, illetve 5/4
kiállítások: 8, illetve 12 perc